От х:

Днес в x:

”На контраатака!” пред Акропола

Активисти на комунистическия синдикален фронт в Гърция окачиха тази сутрин върху Акропола огромен лозунг с призив "На контраатака!" срещу плана за строги икономии, който трябва да бъде приет тази седмица, за да се предотврати фалит на страната.

"Народите са в правото си да не се предават никога. Организирайте контраатака" - гласи надписът на гръцки и английски върху гигантския лозунг, окачен в подножието на символа на гръцката столица, който все още е в ремонт, предаде АФП, на която се позова БГНЕС.
Поставиха го около 300 активисти на синдиката Паме, които се промъкнаха през огражденията на разсъмване, заяви един от организаторите Христос Кацотис. Сега те развяват там знамена на своя синдикат.

Въпреки острите предупреждения от високопоставени европейски политици, гръцката консервативна опозиция от партията Нова демокрация продължава да отхвърля призивите за национално единство за приемането на пакета от жизненоважни реформи. Днес парламентът трябва да започне да обсъжда програмата за приватизация, увеличения на данъци и съкращения на разходи на стойност 28 млрд. евро през следващите пет години. Премиерът социалист Папандреу има нужда от одобрението на парламента, за да гарантира изплащането на следващия транш от 12 млрд. евро от помощта от ЕС и МВФ, жизненонеобходим, за да може Гърция да избегне банкрут на дълговете си следващия месец.

Представители на гръцкото правителство предупредиха, че разбунтували се депутати могат да блокират някои от реформите, искани от международните кредитори, но парламентът вероятно ще подкрепи общия пакет от бюджетни мерки тази седмица, предаде агенция Ройтерс, цитирана от "Фокус".
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини