От х:

Днес в x:

Златко Латев показва нашенци в репортажни портрети

Фотографът Златко Латев до своите снимки

27 репортажни портрета показва в изложбата „Нашенци“ фотографът Златко Латев. Брилянтните снимки са подредени в димитровградската галерия „Петко Чурчулиев“.

Експозицията ще бъде официално открита от казанлъшкия фотограф-художникът Кольо Пейчев тази вечер от 17.30 часа.

Не съм търсил съзнателно конкренти типажи. Срещнах тези хора по време на пътуванията ми из Родопите. Запечатах лица, върху които животът талантливо бе рисувал, без предварителна уговорка. Те знаеха, че ги снимам, няма откраднат портрет, сподели майсторът на камерата. Той допълни, че това е първата изложба на български фотограф с изцяло репортажни портрети от 25 години насам.

В представянето са включени четири от наградените в различни престижни конкурси снимки на Златко Латев. Почитателите на фотографията ще видят снимката, отличена в конкурса на National Geographic през 2006, кадърът, която спечели Златен медал в Австрийския салон, фотографията „Дим над гората”, която бе наградена в конкурс на Европейската комисия и „Въглищар”-победител в категорията за портрет на Фотоваканция 2010.

Пътуващата изложба на Златко Латев премина през Кърджали и Благоевград. След Димитровград експозицията ще бъде подредена в галерия „Зум Бокс“ в Студенски град в София. Кюстендил, Варна и Албена са следващите градове, където фотографът ще покаже „Нашенци“.

Средващите представяния на хасковския фотограф ще бъдат детски портрети и панорамен пейзаж.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини