От х:

Днес в x:

11-класнички обучили 100 на изкуствено дишане

Наталия, Мария и Бояна/отляво надясно/ са червенокръстци "отличници"

3 единайсетокласнички са отличничките на БЧК за миналата година. Те бяха отличени и наградени на тържественото събрание на хасковската червенокръстка организация по повод световния ден на червения кръст и червения полумесец-8-ми май.

Мария Попова и Бояна Ангелова учат в хасковската езикова гимназия, а третата активистка, Наталия Стефанова е общински координатор в Харманли и е възпитаничка на СОУ „Неофит Рилски“. Трите са в БЧК от 6-ти клас. Активно участват в развитието на организацията през годината, привличат нови членове. Само за миналата година имат обучени над 100 деца от 1-ви до 11-ти клас по програмата „Хелфи“ касаеща оказване на първа медицинска помощ-сърдечни масажи, изкуствено дишане, обработка на кървящи рани и други непосредствени дейности спасяващи човешки живот. Децата са активисти и в спортни състезания и викторини на БЧК, както и акции по кръводаряване.

В това отношение обаче №1 са Димитровград. Само 16 деца в местнта младежка червенокръстка организация са привлекли повече дарители сред малдите отколкото във всяка друга община. Тук заслугата обаче е на кмета Стефан Димитров, който бе обявен за отличник на БЧК. Освен кръводарителските акции, градоначалникът организирал перфектно раздаването на помощи за социално слаби, както и благотворителни мероприятия.

Г.Христов

Тържествено заседание на БЧК-Хасково
Председателят д-р Венко Балабанов и отличника-кмета на Димитровград Стефан Димитров
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини