От х:

Днес в x:

EVN вкарва „Република“ в ЕС

Ще бъдат окабелени и нови улички, които даже нямат имена. Като тази пресечка на "Ятак"

4 километра нов, усукан кабел за ниско напрежение ще бъде опънат в ромския квартал „Република“, за подобряване качеството на подаваното електричество. В програмата на енергоразпределителното дружество EVN влиза и поставянето на 100 ел табла. Те ще заменят сегашните, които са монтирани на 6 метра височина по стълбовете. Новите табла ще бъдат поставени ниско до земята, за да могат живеещите в квартала да проверяват числата на консумираната си електроенергия. Иначе, Енергото ще отчита консумацията дистанционно, но според изискванията на Евросъюза, абонатите трябва да имат възможност да оспорват отчетените стойности. Което няма как да стане ако достъпа до таблото е възможен само с вишка.

Сигурността на модерните ел табла ще бъде гарантирана със СОТ. Екип на частна охранителна фирма ще дежури денонощно в квартала и ще се намесва светкавично при сигнал за посегателство над таблата.

Новият кабел пък ще подмени сегашните стари и ръждясали кабели, но ще бъде прекаран и по улици, които досега не са били захранвани с електричество. Пример бе малка кална уличка, пресечка на Ятак, за която никой не знаеше как се казва. В неведение бяха както ремонтните бригади, екипът на СОД, така и таксиметрови шофьори преминаващи през района. За сметка на това пък има две улици с име „Нешо Брайков“. Едната е в Република, а другата е на пиацата на товарните таксита в кв. Македонски. Дублираните имена и липсата на регулация за част от улиците затруднява ремонтните екипи, които все пак се надяват да свършат работата за месец.

Г.Христов

Предстои свалянето на 100 табла на земята
4 км кабели ще бъдат опънати из "Република"

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини