От х:

Днес в x:

КАТ дебне с камери абитурентите

Повече от 20 акта съставиха пътните полицаи на абитуриенти за нарушение на закона за движение по пътищата в Кърджали. Катаджиите дебнат кавалкадите от автомобили, които кръстосват града от дни. Те огласят с клаксоните си града и често провокират недоволството на гражданите. Полицаите спират основно тези коли, чийто пътници се показват от страничните прозорци. Опасността от инцидент е голяма заради засиления трафик в централната част на града, споделят ченгетата. Затова полицията заварди ключовите кръстовища.

Полицаите дебнат и за развяването на турски знамена. През изминалите години това се превърна в мода. Голямата част от абитуриентите са етнически турци и не пропускат възможността да се идентифицират с южната ни съседка. В минали години инициаторите на подобни прояви бяха привиквани в полицията.

Началникът на Пътна полиция Иван Бакърджиев предупреди, че автомобилите ще бъдат заснемани с видеокамера и ще бъдат налагани санкции на нарушителите. Ще има и масови проверки за алкохол. С 50 лева са глобявани абитуриентите, които висят по прозорците.

Мерките на полицията дават резултати, сочат наблюденията ни.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини