От х:

Днес в x:

ЦИК: Регистрирани са 4858 кандидати за народни представители

Към днешна дата са регистрирани 4858 кандидати за народни представители – от тях 1378 са жени, 3480 са мъже, а 1172 от тях са кандидати в два района. Това заяви говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева на редовния брифинг.

До последния момент постъпват искания за заличаване на кандидати, затова тези числа ще се променят. Има заявени 12 640 СИК в страната и извън страната, това също ще търпи промяна, тъй като 48 часа преди изборния ден ще се образуват секции в лечебни заведения и други социални институти.


Образувани са 168 подвижни избирателни комисии. ЦИК прие решение и назначи съставите на членове на СИК извън страната. Започват и обученията на членовете на СИК, които се провеждат от РИК.

В 9353 секции ще се гласува с машини. Извън страната ще се гласува в общо 719 секции в 57 държави, в 157 от тях ще се гласува с машина.

Постъпват множество запитвания от избиратели как могат да гласуват – всички отговори могат да се запознаят в сайта на ЦИК.

Утре (16 октомври) от 10 ч. „Информационно обслужване“ АД ще направи демонстрация на софтуерите, с които ще се обработват резултатите от изборите.

 

 

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини