От х:

Днес в x:

11 дестинации за Нова година, които да резервирате сега

От Сърбия и Турция до Лапландия и Бали

Нова година е перфектен повод за пътешествие. Какво по-добро начало на годината от това да отброите последните секунди на 2024-а на някое ново и различно място?

Ако искате да планирате нещо специално за края на годината, резервирайте отрано. Това ви гарантира, че ще имате избор за дестинацията и хотела, съветват от туристическия портал NasamNatam.

Ето някои от най-вълнуващите дестинации за посрещане на Нова година, които да резервирате, докато все още има места - от съседско отскачане до Сърбия и Турция до празнуване под палмите на остров Бали или в Занзибар.

Египет


Източник: iStock by Getty Images


Египет е чудесна дестинация за топла и буквално историческа Нова година. Пирамидите в Гиза, круиз по Нил или празнично гмуркане сред рифовете на Червено море са все необичайни и вълнуващи начини да отбележите началото на 2025 г.

Зимата в Египет е мека и приятна, което прави туристическите разходки из древните забележителности по-комфортни в сравнение с горещия сезон.

Тази година се предлагат почивки в Египет за Нова година с директни чартъри от София и Варна.

Тунис


Снимка: iStock by Getty Images

Тунис е друга топла дестинация за зимните празници, до която можете да стигнете с директни чартъри от София или Варна. Миксът от древна история, ориенталска култура, плажове и пустинни оазиси ще направи празника ви цветен и разнообразен като калейдоскоп.

Тук за 4- и 5-звездни хотели ще получите наистина добри цени в сравнение с други екзотични дестинации.

Морските курорти в страната са построени на най-хубавите плажни ивици - никакви камъни, никакъв чакъл - само мек пясък и прекрасна вода. Освен тях през последните години набира популярност и остров Джерба с артистичната си плажна атмосфера. Ако това ще е първото ви стъпване в пустинната страна, не пропускайте джип сафарито в Сахара и посещението на бедуинско селище.

Анталия, Турция


Снимка: tga.gov.tr

Анталия е любима лятна локация на мнозина, но все повече българи откриват очарованието на морския курорт и по Нова година. Местните хотели организират новогодишни галавечери с шоу програми и фойерверки. След грандиозното посрещане се разходете из стария град Калеичи, където историята и настоящето се смесват между планините и морето.

До Анталия за Нова година можете да летите с директни чартъри от София, Варна, Бургас и Пловдив.

Върнячка баня, Сърбия


Снимка: iStock by GettyImages

Богато меню, огъващи се маси, музика на живо, добри цени - имате не една и две причини да посрещнете Нова година по съседски в Сърбия, а курортът Върнячка баня добавя и още една: луксозни спа хотели.

Върнячка баня е спа курорт още от времето на римляните, а през 19-и век сръбският княз Милош построява тук спа комплекс. В наши дни градът продължава да носи гордо славата си и е известен като спа столицата на Сърбия.

След блажено отпускане в хотела, излезте на разходка из празнично украсения град. Не пропускайте да минете по Моста на любовта над река Върнячка, за да сте сигурни, че ще започнете новата година с достатъчно от стрелите на Купидон.

Дубай


Снимка: iStock by Getty Images

Мащабните светлинни шоупрограми, впечатляващите фойерверки около Бурж Халифа и партитата на плажа правят Дубай една от най-популярните новогодишни дестинации. За наистина запомнящо се преживяване можете да се включите в круиз из Персийския залив и да гледате грандиозните празненства от водата (резервирайте отрано, местата се запълват бързо). Можете да отброите последните секунди от годината и при фонтана Дубай - можете да наблюдавате безплатно и с билети шоуто на фонтана Дубай, което започва с настъпването на Новата година.

Бали, Индонезия


Снимка: iStock by Getty Images

Празнувайте Нова година на тропически плаж или в някой от луксозните курорти в Бали, докато се наслаждавате на традиционни индонезийски ритуали и танци. В края на декември островът е пълен с възможности за разходки сред природата и за духовни преживявания.

Курортите в Кута и Семиняк организират изискани партита с жива музика и DJ сетове, а на плажовете често има зрелищни фойерверки. Много йога и уелнес центрове в Убуд предлагат специални ритуали за пречистване и ново начало, включително медитации на открито и обреди с огън.

Занзибар, Танзания


Снимка: iStock by Getty Images

Остров Занзибар е вечно слънчева дестинация в Индийския океан, която завинаги ще остане в сърцето ви с дружелюбните местни и крайбрежие от мечтите. Ако перфектната Нова година за вас включва плаж, плуване в тюркоазени води и пиене на коктейли под сянката на полюшващи се палми, екзотичният африкански остров е отличен избор.

За посрещането на Нова година има и директни чартъри от София, а цените са според нивото на лукс, което изберете от около 3500 до близо 10 000 лева.

Лапландия, Финландия


Снимка: iStock by GettyImages

Един по-различен (и по-студен) прочит на екзотиката ще ви прати далеч на север в селото на Дядо Коледа - Рованиеми, Финландия. Макар Коледа да е вече зад гърба ви, срещата с приказния старец и неговите джуджета ще ви завладее, особено ако посрещате празника с децата. В района има куп неща, които можете да правите, за да се потопите в скандинавския дух - преходи със ски, снегоходки или кучешки впрягове, наблюдение на Северното сияние и какво ли още не!

Париж


Снимка: iStock by Getty Images

Градът на светлината е пълно въплъщение на името си на Нова година. Да си кажете наздраве в полунощ с гледка към Айфеловата кула е повече от чудесно начало на годината. Не пропускайте и новогодишната разходка по Шанз-Елизе, която блести от празнични светлини. Осветената кула, празничните фойерверки и изисканите гала вечери в парижките ресторанти ще превърнат празника в нещо наистина специално. Маса за 31 декември трябва да резервирате възможно най-рано, това важи и за полети или организирано пътуване.

Италия


Снимка: iStock by Getty Images

Една добра поличба: ако годината ви тръгне в долче вита стил, така и ще ви върви. На Нова година в Италия със сигурност можете да разчитате на перфектна храна и добро вино. Добавете към това разходка из музеите, дълбокомислено съзерцаване на прочути картини и издирване на траторията с най-приказливия собственик и се получава пътуване за чудо и приказ.

В Рим можете да се присъедините към тълпата за празнични концерти на открито, докато във Венеция фойерверките над каналите създават романтична атмосфера. Сицилия е за тези, които искат повече морски гледки и меко време.

Виена, Австрия


Снимка: iStock by Getty Images

Виена през зимата е като излязла от приказка на Андерсен. Бъдете в града на изкуството и класическата култура точно в полунощ, вземете си билети за празничен бал или класически концерт (тук също ранното купуване е от изключителна важност), а за разширяване на хоризонтите, може да се отбиете и до Братислава.

 

Източник: trip.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини