От х:

Днес в x:

Димитровград отпразнува 77-та си годишнина

    Кулминацията на празничната програма за честването на 77-та годишнина на Димитровград бе на 2-ри септември на голямата сцена на площад България.

    2 септември, рожденият ден на бригадирския град, бе белязан с редица събития, създаващи празнично настроение в града. Бе представен официалният нов календар на града, Общинският съвет организира тържествена сесия, на която бе отличен новият почетен гражданин на Димитровград - съдия Анна Игнатова. От трибуната на местната власт бяха изказани поздравителни слова от местните политицини и международните гости за празника от побратимените градове Казинцбарцика - Унгария, Димитровград - Сърбия, град Кутина - Хърватска и от Узункьопрю - Турция.

    Големият празник за димитровградчани бе на централния площад, където се състоя официална церемония по приемане на строя и издигане на националното знаме на Република България. От сцената на площада кметът Иво Димов и официалните гости поздравиха гражданите по случай празника на града. Музикален поздрав към димитровградчани отправиха прекрасните малки изпълнители от група „Славейковци“ с песента „Моя страна, моя България“. Най-зрелищната част бе зарята по случай празника, която озари небето над Димитровград, като след нея на сцената излезе певецът Миро, който вдигна адреналина на препълнения площад, въпреки, че не отправи какъвто и да е поздрав към празнуващите димитровградчани. Певеца изпъни репертоара си и не даде възможност на феновете си да получат автограф от него.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини