От х:

Днес в x:

У самозван лечител в Уганда са открити 24 човешки черепа

У самозван лечител от Уганда, жител на столично предградие, са открити 24 човешки черепа. Полицията предполага, че той се е занимавал с човешки жертвоприношения.

Говорителят на угандийската полиция Патрик Онянго заяви пред Би Би Си, че на задържания Дамулира Годфри ще бъдат повдигнати обвинения по угандийския Закон за предотвратяване и забрана на човешките жертвоприношения и може да бъде осъден на доживотен затвор.

На мястото, където Дамулира Годфри е открит в покрайнините на столицата на Уганда Кампала, освен човешки черепи са намерени животински кости и кожи. Полицията продължава да претърсва мястото с надеждата да открие още човешки останки.

„Повдигаме му обвинение по Закона за предотвратяване и забрана на човешките жертвоприношения, който забранява притежаването на части от човешки тела и инструменти за човешки жертвоприношения. Ако бъде признат за виновен, той ще получи доживотен затвор“, заяви говорителят.

Дамулира Годфри описва себе си като традиционен лечител и билкар. Асоциацията на традиционните лечители на Уганда обаче не го признава.

В 50-милионна Уганда огромното мнозинство от населението - около 84%, се смята за християни, докато почти всички останали - около 14%, са мюсюлмани.

Но част от населението продължава да се придържа към традиционни местни вярвания и практики, като според местни правозащитници в Уганда и някои други африкански държави е неприемливо нещо толкова крайно като човешкото жертвоприношение.

Човешкото жертвоприношение се смята за най-мощното средство и се използва, когато другите ритуали са неуспешни, например за да се поиска богатство от боговете или да се направи заклинание на враг. Жертвите често са деца; в някои случаи жертвата се осакатява, като се отрязват части от тялото, а в други - се убива.

През юли в Уганда полицията открива място за жертвоприношения със 17 човешки черепа. То е намерено само на 40 км от столицата.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини