От х:

Днес в x:

ВСУ са превзели нови позиции в Курска област

ВСУ са превзели нови позиции в руската Курска област, съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Украинските войски нахлуха изненадващо в Русия на 6 август.

Въоръжените сили на Украйна продължават да увеличават териториите под свой контрол „по границата с Украйна“ в руската Курска област, заяви във вечерното си обръщение президентът Володимир Зеленски. Той не даде повече подробности, но съобщи, че са взети още руски военнопленници, които може да бъдат използвани при евентуална размяна.

Украинският президент също така обвини Русия за нови цивилни жертви сред мирното население при въздушна атака в Харковска област. Той отново призова западните партньори да позволят на Киев да използва оръжията им с дълъг обсег за удари по руска територия. По-рано на Съвета НАТО-Украйна съюзниците потвърдиха готовността си да помогнат на Киев да устои на руската агресия. От срещата в Брюксел не бяха публикувани по-конкретни ангажименти.

Междувременно властите наредиха на жителите на Покровск да се евакуират с оглед на настъплението на руски войски, които все повече се приближават към града. Въпреки това в него все още остават 38 000 души, включително 1900 деца.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини