От х:

Днес в x:

Част от село Криво поле от седмици е без вода

Изображение 1 от 5

    Част от село Криво поле от няколко седмици е без вода, съобщиха читатели на Haskovo.net.

    „На улица „Ангел Христозов“ чешмите са сухи от поне три седмици. На улицата са разположени около 80 от общо 350 къщи в Криво поле. За другата част от селото винаги има вода – само за нашата улица няма!“, каза пред наш репортер Христо Асенов.

    Според него, служителят на ВиК, който отговаря за поддръжката на водопреносната мрежа - Динко Росенов злоупотребявал. И пускал избирателно кранчето на една част от селото, а другата оставял на сухо.

    От ВиК – Хасково започнаха проверка на случая в Криво поле, след сигнал от Haskovo.net.

    „Категорично не става въпрос за избирателни действия или за злоупотреба на наш служител“, казаха за Haskovo.net от ВиК – Хасково. „Няма въведен сух режим в селото, а недостиг на водоизточници. Дебитът досега е бил крайно недостатъчен. За целта се изгражда нова връзка със съществуващ кладенец. От няколко дни се правят тестове на налягането. Дебитът е три литра в секунда. Взети са проби, които отговарят на всички стандарти и са проверени от РЗИ“, казаха още от водното дружество.

    До няколко дни допълнителният водоизточник ще бъде включен към мрежата в Криво поле. И очакванията са проблемът с недостига или отсъствието на вода в определени части да бъде решен, обещаха още от ВиК – Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини