От х:

Днес в x:

Балканска музика звучи в Момчилград


Атмосферата на Балканите завладя присъстващите, дошли в градския парк на Момчилград да чуят изпълненията на женския хор към община Зейтинбурну, Р Турция. Традиционната балканска вечер в парка „Нури Адалъ“ завърши с много музика и аплодисментите на момчилградчани. На сцената се качиха и пяха и талантливите деца от ОДК - Момчилград. Гости на събитието бяха вицеконсулът на Р Турция в Пловдив Халит Таръ и почетният гражданин на Община Момчилград Фуат Гювен.
Празничните прояви от третия ден от 15-ата Международна среща „Момчилград винаги в сърцето ми“ започнаха с турнир по спортен бридж. .Участниците се събраха в кафе „Орхи“ заедно с опитни наблюдатели, които следяха играта. Първото място спечели Веляхтин Дурали, а негови подгласници станаха Мюмюн Реджеб и Мюмюн Юстюнбоджоглу.
Изложбата на занаятите и изкуствата „Писмо от Балканите“, подредена в градския парк „Нури Адалъ“ привлече много публика, която с интерес разглеждаше изложените произведения. Посетителите разгледаха изложеното на щанд за традиционни занаяти, изработка на изделия с окото на назар (назар бонджук), изкуството на възлите – макраме от прежди и въжета, уменията на ръчното бродиране. Изложбата се организира от Егейския университет в гр. Измир, Р Турция.

Мехмед Мехмед
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини