От х:

Днес в x:

„Боинг“ се призна за виновен за катастрофите на 737 Max

Компанията трябва да плати глоби в размер на почти 250 милиона долара

Производителят на самолети „Боинг“ се призна за виновен за измама по делата за катастрофите на модела 737 Max и ще плати глоби в размер на почти 250 милиона долара.

Освен това фирмата трябва да инвестира най-малко 455 млн. долара за подобряване на безопасността, а Министерството на правосъдието на САЩ ще назначи специален наблюдател, който да я контролира.

Федералните прокурори на САЩ предоставиха на „Боинг“ избор: да се признае за виновен и да плати глобата или да бъде изправен пред наказателно обвинение в заговор за измама на държавата. Сделката все още трябва да получи одобрението на съдия.

„Боинг“ е изправен пред риск от наказателно преследване, след като през май Министерството на правосъдието на САЩ установи, че американският авиокосмически гигант е измамил агенциите, които са сертифицирали самолета 737 Max.

Споразумението за признаване на вина се отнася до неправомерни действия на „Боинг“ във връзка с катастрофите на два самолета 737 Max в Индонезия през октомври 2018 г. и в Етиопия пет месеца по-късно, при които загинаха 346 пътници и членове на екипажа.

 

Източник: http://www.segabg.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини