От х:

Днес в x:

Руска ракетна атака е повредила електропреносната мрежа в Киев

Руска ракетна атака през изминалата нощ е повредила електропреносната мрежа в украинската столица Киев и е унищожила енергийно съоръжение, предава Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на съобщение в приложението "Телеграм" на най-голямата частна електрическа компания в Украйна ДТЕК.

Доставчикът уточни, че електроснабдяването на повечето сгради, засегнати от удара, е било възстановено своевременно посредством генератори, като без ток са останали десет частни жилища и една бизнес сграда.

Началникът на Киевската областна военна администрация Сергий Попко каза, че рано тази сутрин паднали отломки от ракета са причинили пожар в обществена сграда в Голосеевски район в Киев. Украинските военновъздушни сили обявиха, че Русия е атакувала Киев с балистична ракета с малък обсег "Искандер" и с дронове.

Попко уточни, че тези нападателни средства са били поразени при приближаването им към града. При пожара от отломки няма жертви, добави той.

Руските ВВС обявиха още, че Русия е атакувала втория по големина град в страната - Харков, с пет противосамолетни управляеми ракети и че украинските сили са свалили щурмови дронове над Запорожка и Днепропетровска област.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини