От х:

Днес в x:

Тангра с всички годишни награди на БСТФ

Така изглеждаха ТАНГРА на своята 25-годишнина. Догодина формацията става на 30

Гранд при за принос в танцовото шоу за 2009 г
Гранд при за международен принос за 2009 г.
Гранд при за съдия на 2009 г.

С тези награди се завърна Дорина Инджова от Велико Търново, където БСТФ проведе годишните атестации на съдиите и семинар за нови съдии, 24-28 февруари. На тържествена церемония бяха връчени и годишните награди за цялостно представяне на колективите от страната.

Ръководителката на най-успешната хасковска формация подчерта, че високите отличия са обща награда за извоювани първи места, хореография, участия във всички мероприятия на федерацията. ТАНГРА е отличена заради постиженията и във всички възрастови групи, във всички категории и стилове.

По всичко личи, че и през тази година ТАНГРА правят сериозна заявка за призови места. Предстои участие в отворения турнир по танцово шоу, характерни танци и хип-хоп „България танцува” в Димитровград на 20 март.

След него в календара на формацията е Фестивала на камерния танц в Хасково. За радост на хасковските състезатели, тази година той ще е и национален квалификационен турнир за Европейския турнир по танцово шоу в Унгария. За радост на останалите танцьори в дните от 30 април до 2 май в зала „Дружба” ще се играят всички жанрове, включени традиционно във фестивала на камерния танц – класически, характерни и народни танци. Амбицията на организаторите е да вдигнат нивото на фестивала и дадат възможност за по-добра изява на участниците, каза Деян Янев. Награда на кмета ще бъде присъдена за всеки стил – 4 купи ще бъдат връчени за камерен танц, по регламента на фестивала.

ТАНГРА репетират усърдно, както винаги. Става дума за около 70 танца – соло, дуети, малка група, формации, във всички възрастови групи, в трите стила, в които работи формацията. Много нови танци има включени в репертоара и, които за първи път влизат в състезателната програма. Това е и една от причините да е трудно да си първи през годините, споделя Дорина Инджова. Когато си класиран на първо място с един танц, не можеш да се състезаваш повече с него на същия шампионат. Така „Чингиз хан”, танц, който обра овациите в София само преди 8 месеца и стана първи при формациите, не игран на състезание нито в Хасково, нито в Димитровград. Беше включен в програмата за дните на Хасково.

За своите възпитаници Дорина вижда още възможности. През 2011 балетът става на 30 години и твърде скоро ще започне подготовката за честването. Хореографката отдавна има амбиция за спектакъл, предназначен за публика, не толкова за състезание, и кой знае, може да го видим на юбилея.

Мира Захариева, Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини