От х:

Днес в x:

МВР: За едни глоби, за други не

Спрялото на бул. "България" такси отърва глобата от хуманни съображения

Таксиметровият шофьор, който спря вчера на ъгъла на бул. „България“ и пресечката до пощата, не е бил глобен от пристигналите на място униформени. Спрялото такси предизвика задръствания почти до Бизнесцентъра, а кръстовището до съда бе парализирано за няколко минути. Малко остана самата патрулка да остърже ламарини в спрелите на платното автомобили.

На шофьора на таксито не беше съставен акт, написа читател в коментар под вчерашния текст. Проверка на Haskovo.net показа, че той е бил прав – глоба не е имало.

На водача не е бил съставен акт от хуманни съображения, обясни шефът на РПУ Хасково Николай Бакърджиев. По обясненията на униформените таксиджията получил алергичен пристъп и трябвало спешно да купи от близката аптека „Гален“ лекарства, за да предотврати сериозни усложнения. Полицаите му влезли в положението и не му съставили акт.

Почти по същото време вчера - в 15.40 часа униформени служители на общинска полиция обаче съставят акт за 50 лева за спиране на забранено на бременната в седмия месец Росица Латева. Жената спряла в уличката до автогарата и за минути влязла в аптеката за лекарства, изписани й малко преди това от лекар. В касовата бележка от аптеката има точен час на издаването й – 15.42 часа на 14 декември. Фишът за глобата също има посочен час – 15.40 часа. „Невъзможно е да не са ме видели, аз се движа едва едва“, обясни жената. Като видяла фиша, бъдещата майка изпаднала в истерия, както личи и по снимката.

В първия случай милостивите полицаи са от Пътна полиция, а във втория – от Общинска. Но за обикновения човек разлика няма. Или има глоба, или няма. Е, в единия случай има, в другия – няма.

Тодор Кръшков

ЗА Росица Латева нямаше хуманни съображения. Тя ще плати 50 лева. Глобата не подлежи на обжалване, пише във фиша
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини