От х:

Днес в x:

Рецидивист пробва изнасилване на 8-годишна. Почна сечта на ДПС шефове в региона. Преглед на печата

Закоравял рецидивист пробва да изнасили 8-годишно момиченце в харманлийското село Иваново, пише “Хасковска Марица”. Криминално проявеният Димитър Ангелов нападнал внучката на жената, с който живеел на семейни начала. Детето е прегледано от съдебен лекар, който установил потресаващия факт. Разследването на случая е под контрола на окръжна прокуратура Хасково.

EVN измъчи абонати с профилактика, пише в другия акцент на първа страница в броя. Токът спира по часовник всяка сутрин в 8.30 в сградите на бул. “Илинден”, и така вече цяла седмица, оплакват се потърпевши. От Енергото обясняват нещо за някакви превключватели, диспечерски център и прочие. Даже според долните австрийци (собствениците на EVN са от Долна Австрия - б.а.) излиза, че в резултат на компетентната им намеса хората били без ток за по-кратко време, отколкото ако... Тия сме ги слушали.

Разплащателна и Земеделие с нови шефове, четем още на страницата. От текста разбираме, че ГЕРБ най-после започва сечта на държавните ДПС шефове в областта. Първи пада Бахтенур Джевдет, началник на Разплащателната агенция. За мястото му е спряган Тодор Тодоров. Най-сетне режат главата и на скандалния шеф на земеделието в областта – Мустафа Емин. На стола му сяда Димо Димов, експерт в службата.

Сечта на ДПС-шефове обаче е предстояща. До дни, пише вестникът.

Няма да затворят Александрово заради една жалба, цитира вестникът в акцента си на втора страница зам-кмета Нели Станева. Темата е предстоящото на 20 октомври запечатване на музея на тракийското изкуство. Това не е съвсем така, защото ако РДНСК запечата сградата, то ще е заради липсата на акт 16, а не заради жалбата.

Днес в Haskovo.net очаквайте подробно продължение по темата, защото вчера много от институциите не бяха подготвени да коментират.

2.1 млн. евро наливат в Сакар заради нефта, четем на 4 страница. Швейцарски холдинг стои зад проучванията в региона, допълва изданието.

Дом “Майка и дете” без пари за храна, пише във водещо заглавие над главата “Новинар юг”. 60-те деца в дома са застрашени от глад и студ тази зима заради 25-процентно съкращения на разходите. Просто няма какво да съкратим, казва шефът на социалното заведение д-р Кирил Гузгунов.

Треска в ХЕИ – съкращават 18, пише в другия акцент на първа страница. Тук обаче рязането не е толкова драматично. Но възниква въпросът – ако 15-процентно съкращение означава 18 служители, то колко са общо те в РИОКОЗ и не са ли множко?

Бутнаха бардака до ПМГ-то, акцентира със снимка от първа страница вестникът. Багери вчера съборили грохналата сграда, която бе обитавана от многолюдна ромска фамилия.

Хасково иска музея до Александрово, четем на втора страница. Агенцията по горите увърта от януари 2008 г. и не преотрежда земята. Излиза, че японците са строили незаконно върху горска площ, на която това е забранено. А музеят бе открит официално от член на императорското семейство. Скандалът започва да придобива международни измерения.

Митничари хванати да преписват на теста, пише във водещия материал на 3 страница. От вчера те минават на изпит за компетентност. Не е учудващо, че преписват, странното е, че са ги хванали. Българските митничари се славят като едни от най-ловките в света.

Профашистка пропаганда правел Марин Караиванов в “Новинар юг”, четем на 4 страница. Автор е самият Караиванов – шеф на хасковския Държавен архив. Повод за гнева му е донос на местния БСП шеф Иван Станчев до тогавашния премиер Сергей Станишев. Според доноса архиварят е опетнил името на поета Павел Матев, като го е нарекъл пряк екзекутор на осъдени от Народния съд в публикация във вестника от края на 2006 г.

Прав е Марин Караиванов. А най-голямото наказание за социалиста фабрикант Иван Станчев би било да го принудят да прочете поне едно стихотворение от Павел Матев.

За жертвите на пътя всеки ден е петък, 13-и, четем на 6 страница. В материала се прави обзор на тежките катастрофи в региона.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини