От х:

Днес в x:

18 аут от РИОКОЗ до 20-ти, шефовете остават

Д-р Делчо Янев

До 20-ти октомври регионалната здравна инспекция трябва да представи списък с 15-процентно съкращение на персонала си. Това са точно 18 души, изчисли началникът на инспекцията д-р Делчо Янев. Веднага след уточняването на хората ще се връчват предизвестия.

В случая не става дума само за хора в пенсионна и предпенсионна възраст, а и закриване на цели щатове. Искането за съкращения в системата било лично от финансовия министър Симеон Дянков като част от антикризисната програма на правителството.

Уволненията ще засегнат всички отдели в инспекцията, но няма да има структурни промени, стана ясно на дирекционния съвет, който завърши преди минути. Съкратените ще са пропорционално разпределени - и от  5-те дирекции на РИОКОЗ в региона. Няма предложени за омахване шефове. Формално проектът за съкращения в сферата на здравеопазването трябва да бъде одобрен и от здравния министър Божидар Нанев. Очаква се обаче предложението да бъде прието.

Засега директорът Делчо Янев остава встрани от вълната на съкращенията, въпреки слуховете, че може да бъде сменен. На Янев му остава още година и половина до пенсия. Той е назначен на поста след конкурс през 1992-ра година.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини