От х:

Днес в x:

Черен 13-и: 4 трупа в две катастрофи. Преглед на печата

Черен 13-и: 4 трупа в 2 катастрофи, пише в заглавие над главата “Новинар юг”. Двама издъхнаха смазани, двама изгоряха живи, петима ранени, 2 жени тежко, изброява изданието. Това е черната равносметка от късния следобед на вчерашния 13 октомври.

Вежди затваря Александрово, пише с въпросителна накрая на първа страница “Новинар юг”. Музеят на тракийското изкуство може да бъде затворен на 20 октомври, ако до утре не му бъде издаден акт 16. Собственикът – министерството на културата, не е поискал това от общината, която от своя страна не може да го издаде без искане от собственика.

Магето прецака Магарето за 1000 лева, акцентира от първа страница вестникът. Материалът е на спортната. Магето е кметът на с. Крум Георги Ангелов, а Магарето, както вече се досещате – Емил Траилов. Отборът на Хасково е лишен от точка за равния мач срещу “Левски” Ягода миналата седмица, защото вкарал в игра двама играчи от тима на Крум. Селският управник поискал 1000 лв. за да им издаде бележка, че ги преотстъпва на “Хасково”. Траилов обаче не дава лесно.

TV7 в Хасково угасна, пише в акцента на 2 страница в броя. Клонът на телевизията е закрит.

Мераклия за дознател атентатор на Ненков, четем на криминалната страница. Ясен Маймунков бил мераклия за дознател, но не го огряло. Това е вероятната причина за счупеното задно стъкло на колата на бившия полицейски шеф, чете се между редовете в дописката.

Нарочиха Стефан Ботев за поп Кръстьо на щангите, открива днешиня си брой “Хасковска Марица”. Обвиняват хасковлията за допинг скандала преди Пекин 2008. Ботев държи правата на хранителните добавки “Мусаши”. Според шефа на щангите Антон Коджабашев именно след употребата на тези добавки целият български тим е спрян от участие в най-големия спортен форум на планетата. В кратко интервю за изданието Стефан Ботев отговаря: Атакуват ме, защото ги е страх. Той бил претендент за стола на Коджабашев.

Двойна смърт в дъжда, пише в другия акцент на първа страница “Хасковска Марица”. Публикувана е и голяма снимка от снощната трагедия на пътя Хасково-Димитровград.

Срам! 11 дни крият бягство от затвора. Под това заглавие вестникът пише за вчерашния брифинг на пробационната служба, на която всъщност не казаха нищо ново за опита за бягство на килъра Недялко Момата.

Обвиненият в 5 убийства пробвал да избяга от свиленградския следствен арест през нощта срещу 2 октомври. Първи за случая писа свиленградският вестник “Старият мост” – още в края на миналата седмица. В понеделник информацията се появи и в хасковските печатни издания, а вечерта – по bTV. Във вторник от управата на затворите се сетиха да дадат пресконференция. Албански реотан, както се казва в такива случаи.

Спря ТВ7 в Хасково, отбелязва края на местното студио на телевизията и “Хасковска Марица”. Вестникът изброява оцелелите през последните години медии в Хасково, като скромно слага себе си на първо място. Всеки с дерта си.

Реймон Кьоно в своите “Упражнения по стил” пише “Аз, аз, аз, аз... Повторена четири пъти, думичката губи смисъл”.

Охранител дава СОТ на съд, четем на криминалната страница. Ивайло Недев ще съди бившия си шеф Желязко Марков, който го уволнил дисциплинарно от 3S СОТ, докато се водел в отпуск. Шефът на фирмата пък твърди, че гардът не се появил на работа 7 дни и го е омахал законно.  

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини