От х:

Днес в x:

БСП кани всички без ГЕРБ и ДПС на преговори

След като вземе мандата, "БСП за България" ще покани на среща "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!", съобщи председателят на парламентарната група Корнелия Нинова на брифинг в парламента.

"Няма да поставяме предварителни условия, няма да поставяме предварителни кандидатури за министър-председател и министри. Ще търсим консенсус по тези въпроси", обяви Нинова.

Попитана за нежеланието на "Демократична България" да подкрепи кабинет с мандат на БСП, Корнелия Нинова каза: "Последна възможност е това за България. Каним ги добронамерено, държавнически, отговорно".

На срещи няма да бъдат канени ГЕРБ-СДС и ДПС.

"Като няма да разговарят с нас, те тези разговарящите ще са много по-наясно от това, което ще се случи, отколкото ние. Така че и ние като вас заедно ще видим какво кой какво ще предложи". Така председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира новината, че президентът ще връчи третия мандат на БСП. По-рано лидерът на социалистите обяви, че ще се опита да проведе разговори за съставяне на правителство с "Демократична България", "Има такъв народ" и "Изправи се.БГ!Ние идваме!", но без ГЕРБ и ДПС.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Гл
    Гласоподавател
    2 -1
    18:44, 26 авг 2021
    Румен Радев забърка хаоса и безвремието в държавата и сега очаква Нинова да му оправя и изчисти изсраното от него. Явно е че ще има кабинета Радев 2 до следващите избори.
Последни новини