От х:

Днес в x:

Пожарникари превземат 4 етажна кула в Димитровград

Щурм на 4 етажна кула в пълно бойно снаряжение организираха отбори на общинските противопожарни служби в Хасково, Димитровград, Харманли и Свиленград. Акцията целеше да определи най добрата служба на областта която ще защитава честта на региона на националното първенство по пожаро-приложни спортове в София в средата на юли.



Освен катерене на стени за норматив огнеборците се състезаваха и на 100 метра с препятствия, щафета 4 по 100 метра през стени и огнени капани и бойно разгръщане от мотопомпа.



Ожесточената борба бе между Димитровград и Свиленград които до последно сменяха водачеството си. Двата отбора бяаха толкова равностойни, че накрая ръководителите на двете служби главен нспектор Валентин Ангелов- Свиленград и главен инспектор Иван Пачов-Димитровград взеха соломоновското решение да направят сборен отбор за държавните финали.



Там регионалните пожарникари имат солидни традиции в печеленето на призови места. В средата на юли, екипи от 28 областни пожарни ще си доказват кой е по-по-най в столицата.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини