От х:

Днес в x:

Дават 169 бона на 33 проекта за чиста и околна среда

33 проекта от областите Хасково и Кърджали получават финансиране от националната кампания „За чиста околна среда" на Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда (ПУДООС), информираха от РИОСВ. Одобрените в конкурса проекти са на обща стойност около 169 000 лева.

За Хасковска област подкрепа са получили 26 проекта, подготвени от общини, кметства и читалища. Най-много проекти ще бъдат реализирани в община Димитровград – 22. Средства до 3 000 лева получават 21 народни читалища в общината, като сред одобрените проекти е и този на църковния храм „Свети Харалампи" в село Черногорово. Средствата се отпускат за почистване на замърсени с отпадъци площи, тяхното озеленяване и подобряване на средата, чрез поставянето на пейки, беседки и кошчета за отпадъци.

До 10 000 лева ще получат и четири общини от областта. Това са община Хасково, която е кандидатствала с проектопредложение за почистване и озеленяване на района на извор „Аязмото", при параклис „Света Ана" и „Анастасовата чешма" край село Тракиец. Другите общини са Маджарово, Симеоновград и Стамболово.

В област Кърджали със средства до 10 000 лева, които да използват за реализиране на спечелените проекти, ще разполагат кметствата в селата Глухар, Перперек и Стремци, община Кърджали, както и две села от община Ардино – Чубрика и Долно Прахово. Дейностите заложени в проектите са насочени към почистване на нерегламентирани сметища, озеленяване и изграждане на кътове за отдих. Финансиран е и проекта на община Момчилград.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини