От х:

Днес в x:

Опашката за гласуване в Бурса е огромна

Опашката за гласуване на президентските избори пред консулството ни в Бурса е огромна и расте всякa минута, предаде специалният пратеник на bTV Рада Домусчиева.

Говори се предимно на турски език.

Избирателите не могат да си попълнят сами декларациите и се налага грамотни на български турци да им попълват документите.

В секциите също се говори на турски въпреки забележките на консула, което доведе до забрана от Централната избирателна комисия секционните избирателни комисии да се говори на друг език, различен от българския. Изселническите организации обаче протестират с аргумента, че е нормално те са забравили българския език.

Пред училището в Йенибалар има разлепен плакат на политическа сила. Някои от избирателите открито агитират за конкретни кандидати.

Избиратели разказаха, че се агитира за определени кандидати по два начина. Единият е със заплахи, че ще им бъде взето българското гражданство и личните карти и така няма да могат да пътуват до България и ЕС, а вторият е, че един от кандидатите имал снимка в Испания с кюрдския лидер Селяхаттин Демирташ, който беше задържан преди дни от правителството на Реджеп Тайип Ердоган.

Източник: http://btvnovinite.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини