От х:

Днес в x:

Жертвите от катастрофата в Судан растат

Броят на загиналите в катастрофата на летището в Хартум,Судан достигна 33 души, съобщи Reuters. Припомняме, че във вторник вечерта там изгоря самолет. По-рано бе съобщено за 28 жертви на инцидента.

Самолет на Суданските авиолинии, извършващ полет от столицата на Йордания - Аман, се запали след приземяване при лоши атмосферни условия. На борда е имало 217 души, включително 14 членен екипаж.

Според разказите на очевидци пожар е избухнал в един от двигателите на Airbus A310, след което пламъкът стремително се е разпространил по целия корпус на самолета.

Ръководителят на международното летище в Хартум - Юсуф Ибрахим, съобщи че самолетът се е приземил успешно, след което по неизвестни причини единият от двигателите се е взривил.

През май тази година още един самолет се разби в Судан, тогава жертвите бяха 24, в това число и министърът на отбраната на Южен Судан - Доминик Дим. През лятото на 2003 година отново самолет на Суданските авиолинии катастрофира в град Порт-Судан, тогава загинаха 115 души.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини