От х:

Днес в x:

Арест и за Румен Петков

Министърът на вътрешните работи Румен Петков трябва да бъде арестуван, тъй като е извършил престъпление против правосъдието. Такова мнение изрази в предаването „Кой говори" на Дарик ген. Атанас Атанасов, член на парламентарната комисия за вътрешен ред и депутат от ДСБ.

„Защо разследването върви надолу, а не нагоре? Нека да разследват, да привличат към отговорност, когото искат от МВР, но обществото има очакване да бъде арестуван Румен Петков, а не Иван Иванов", допълни ген. Атанасов.

Този човек е извършил престъпление към правосъдието като е покровителствал един служител, който е работил за сивата икономика, коментира народният представител. По думите му тази информация е била докладвана на Петков, но той не е предприел действие според закона.

„Тук трябва да се намесят политиците. Донякъде съм обнадежден от едно действие на председателят на вътрешната комисия в парламента Минчо Спасов от вчера, който е изпратил писмо до вътрешния министър, в което писмо е задал правилните въпроси – кога е започнала и кога е приключила тази разработка, и кога е докладвано на министъра, знаел ли е той за това и какви действия е предприел", каза още ген. Атанас Атанасов.

Той добави, че според него има натиск върху прокуратурата и върху службите, които се занимават със случая на арестувания антимафиот.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини