От х:

Днес в x:

Джеки Чан, с благодарност и благородство

Роденият в Хонконг Джеки Чан и министър-председателят на Австралия Кевин Ръд откриха научния център "Джеки Чан" към Националния университет на Австралия, предаде Ройтерс.

Най-известният азиатски актьор е дарил неупомената сума за изследвания върху рака в памет на починалите си родители и в чест на австралийските си корени. Чан прави първото си дарение за изследванията върху рака в Австралия през 2002 г. след смъртта на майка си Ли Ли Чан. Преди дни той пристигна в Канбера за погребението на баща си Чарли, починал от рак на простатата в хонконгска болница на 26 февруари на 93-годишна възраст.

"Баща ми почина преди две седмици и е време да направя нещо за Канбера в памет на родителите си. Благодаря на Австралия и Канбера, че се грижиха за родителите ми в продължение на 46 години" - заяви екшън звездата пред репортерите.

Родителите на Чан се заселват в Канбера в началото на 70-те години на XX в. Баща му е бил главен готвач в посолството на САЩ, преди да стане собственик на местен ресторант. Младият Чан е живял няколко години в Канбера, като е учил в колеж и работил като строител. Колегите му строители са му дали името Джеки като прякор, защото не можели да произнасят китайското му име.

След смъртта на съпругата си, бащата на Джеки Чан е живял в Хонконг заедно със сина си. Актьорът докара тялото на баща си в Канбера, за да го погребе до майка си. БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини