От х:

Днес в x:

Eмил Георгиев подкрепи БСП с половин уста

    „Очаквахме в Хасково БСП и ПК Екогласност да са в коалиция за местните избори. До това обаче не се стигна, при това не по наша вина, каза вчера лидерът на формацията Емил Георгиев. Той ще води самостоятелната листа на еколозите в Хасково.

    Ще подкрепим кандидата на БСП Божидар Драганов, защото сме коалиционнни партньори на национално ниво. Но ако той спечели, ще имаме да кажем много неща след изборите. В момента не искам да нарушавам добрия тон и коректните политически отношения, допълни Георгиев. С което ясно даде да се разбере, че подкрепата за кандидат-кмета на социалистите в никакъв случай не е безрезервна.

    Ако Драганов се класира на балотаж, ще го подкрепим. Ако се класират Георги Иванов и Добри Беливанов, ще водим разговори и с двамата. Ще подкрепим този, който поеме конкретни ангажименти към Екогласност. И не просто ще го подкрепим, но и ще се включим в кампанията му между двата тура.

    Освен Емил Георгиев в листата са още Мирослава Гигова, Стоил  Стоилов, Мергюл Садула, Анушка Хуманян, Мирослав Касабов и Тодор Тодоров. Решението, с което са регистрирани еколозите, е с номер 22.

    Формацията разпространи и меморандум до всички участници в местните избори в Хасково, с който настояват за толерантна политическа кампания.

    Божидар СЪБЕВ

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини