От х:

Днес в x:

БСП не е временен политически проект като СДС, ГЕРБ и НДСВ

БСП не е временен политически проект като СДС, ГЕРБ и НДСВ. БСП не може да остане встрани от общото недоверие в политическата система. И доколкото е системна партия, доколкото е партия с идеи, тя няма онези предимства на бързо възникващите политически проекти, които компенсират общото недоверие в политическата система и политическото представителство. Така че – рискове има. Това каза по БНТ лидерът на БСП Михаил Миков.

Той заяви още, че в условията на демокрация никой няма монопол и вечно гарантираното първо място. Зависи само от хората в една партия, допълни Миков.

На въпроса за общо взаимодействие на левите партии и ще има ли разговори с АБВ, Миков потвърди че ще има среща с Първанов: “Може би другата седмица ще намерим взаимно удобно време да се срещнем.”

„Но една такава среща нищо не дава, кой знае какво. Да, аз съм съгласен, че трябва да има диалог и трябва да има разговор както с коалиционните ни партньори в “БСП Лява България”, социалдемократическите, комунистическите формации, зелените, БЗНС. Разговорите, апропо, с АБВ по места вървят. Има такива срещи. Провеждат се разговори, търсят се общи пътища. Където се намерят – намерят“, заяви Миков.

За изборите ще се преценява поотделно, даде да се разбере лидерът на БСП.

Що се отнася за гласуването за Кадиев в парламентарната група, Миков каза, че “този случай не е някакво изключение”.

„Беше приложен правилника, резултатът също е ясен. Всеки който влиза в някаква общност, трябва да спазва правилата“, каза Михаил Миков и допълни: „Много се надявам, че и Кадиев си е направил някакви изводи, макар, че не личи много, в последните дни.“

Запитан за отношението към бившите министри на енергетиката Драгомир Стойнев и Петър Димитров и дали те не са виновни за състоянието на енергийния отрасъл, Миков каза:

„Мисля, че една такава констатация е ако не пресилена, то невярна. Отношенията ми са на принципна основа.“
На въпроса има ли искане те да напуснат партията, Миков отговори риторично:

„Интригите и клюките са част от партийния живот, но аз не бих им отдал такова голямо значение. Има решения на органите и те са на първо място“, каза лидерът на БСП.

Всъщност първият въпрос към лидера на БСП в този разговор беше за ставащото във футбола:
„Каквато ни държавата такъв ни е и спорта, такъв ни е и футбола“, обобщи Миков и допълни: „Няма да влизам в този разговор, но е тъжно когато грандове с история, включително с европейска история, по такъв начин отпадат от футболната сцена.“

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини