От х:

Днес в x:

Екопрогрес като опасен товар

    Екопрогрес се придвижва като опасен товар през хасковските улици. Това забеляза репортерският обектив на Haskovo.net при случайна засечка с хасковските чистници по бул. България. Задачата им очевидно бе да почистят дърветата от прекаления листак и клони. Изпълняващите мисията служители обаче явно бяха третирани като товар, защото бяха нахвърлени заедно с боклуците в каросерията на огромен самосвал. С него те се придвижваха от точка А до точка Б, без каквото и да е било укрепване или мерки за безопасност. Товарната платформа на самосвала не бе затворена отзад и от там понякога изпадваха отрязани клонаци, като притеснителното бе че нищо не пречеше и хората да ги последват. Някои от возените по този начин дори не си правеха труда да се държат с ръце, въпреки че и това едва ли би им помогнало при рязка маневра от шофьора на камиона. Положението притесни и задно движещите се водачи, които умишлено оставяха по-голяма дистанция, вероятно да имат време да спрат ако случайно някой се изсули от камиона. Освен неизбежните травми при падане в движение, „късметлията“ неминуемо отива под гумите на следващият автомобил дори и той да се движи със законните за града 50 км в час. Те обаче са достатъчни да изядат за секунда 10-те метра дистанция, която обичайно се спазва между хасковските автомобили и то ако няма трафик. При натоварено движение колите обикновено са броня до броня, особено по булевардите, а многото верижни катастрофи в Хасково доказват това.

    Това не е първият случай, когато Екопрогрес се транспортират като опасен товар. Снимка от началото на юни от наши читатели показва същата картинка, но по пътя от Ханчето на Кенана към Хасково. Тук, вярно, трафикът не е голям, но пък от друга страна движението е с по-висока скорост. Само по себе си падането би могло да е фатално.

    Макар че подобна практика е абсолютно забранена от ЗДвП, явно законът не важи за Хасково или поне за хасковския Екопрогрес.

    Г.Христов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини