От х:

Днес в x:

Димитровградски ученици набират играчки за благотворителна кауза

Инициаторите от Консултативния младежки съвет представиха двес своята идея за благотворителна инициатива

Ученици от няколко училища в Димитровград организират благотворителна инициатива под надслов "Дари детски спомен "От мен за теб", обявиха те на пресконференция в Общината днес.

Целта на кампанията е да се наберат детски плюшени играчки, книжки и образователни игри, които са в запазено състояние. Те ще бъдат дарени на деца и семейства в неравностойно положение, обявиха инициаторите от Консултативния младежки съвет.

Кампанията вече стартира в димитровградските училища, където всеки желаещ може да донесе играчки, занимателни игри или други нужни за забавлението на малчуганите неща.

На 11 и 12 декември ще бъде отворен пункт на площада пред Общината, където гражданите също могат да дарят играчки. Пунктът ще се намира в къщичката, където бе пощата на Дядо Коледа и ще работи от 12 до 14 часа и в двата дни.

Представители на различни училища, членуващи в консултативния младежки съвет към кмета на Общината обявиха инициативата си

Идеята се родила спонтанно и е свързана и предстоящите Коледни и новогодишни празници, разказаха инициаторите. Те се надяват повеве ученици и граждани да открикнат на инициативата. Засега не е ясно колко деца от неравностойни семейства ще се възползват от събраното по време на акцията. Всичко зависи от активността на димитровградчани.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Учениците ще набират запазени плюшени играчки
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини