От х:

Днес в x:

В Димитровград пердашат футболен съдия заради дузпа

Треньорът Христо Георгиев

В Димитровград дадоха светъл пример как се решават проблемите със съдийството в БГ футбола. Публика и треньор метнали здрав тупаник на съдията Владо Вълков от Пловдив, който се одързостил да даде дузпа за гостите, две минути преди края на „Димитровград” – „Мастер” Бургас. Мачът бе първи от пролетния дял на ЮИ В група. Димитровград се бори за оцеляване, Мастер – за влизане в Б група. До последните минути обаче мачът бил равен 1:1. В този момент футболист на гостите си поел топката с ръка, нахлул в наказателното поле, където след съприкосновение с играч на домакините, се строполил като утрепан. Съдията взел етюда на „умиращия лебед” за чиста монета и надул свирката. Играчите на домакините побеснели.

Футболистите награбили рефера, който хукнал на зиг заг към флагчето за корнера. Там започнал да демонстрира авторитет, подкрепен от страничния и четвъртия съдия. В този момент в гръб му изскочили 20-тина ултраси. В мелето Вълков май изял шамари, защото хукнал към съблекалните, разправя президентът на „Димитровград” 1947 Алгел Колев. Преди обаче да стигне до тях, по думите на съдията, го пресрещнал треньорът на Димитровград Христо Георгиев, който го наложил с юмруци. Полицията спасила съдийската бригада от линч, а Георгиев бил арестуван. Срещу него било образувано бързо производство по указа за борба с дребното хулбиганство.

Днес обаче съдът оневини Георгиев въпреки свидетелствата на реферската бригада. Оказало се, че тренерът бил изгонен с червен картон 20-тина минути преди инцидента и не би трябвало да бъде там, където реферът твърди, че бил ударен. Клубът обаче си остава с наказанието, което вероятно ще е служебна загуба с 0:4 и няколко мача лишаване от домакинство. „Няма да подаваме жалба, но този съдия свиреше странно. 7-8 минути преди дузпата наш защитник наистина игра с ръка с топката, макар и неволно. Съдията си затрая, само за да свири дузпа в последната минута, като при това я нямаше, вбесен бе президентът на „Димитровград” Ангел Колев.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини