От х:

Днес в x:

Новини 01 07 2024

  • 00:00, 01 юли 2024 г.
  • 1250
  • 0
  • 3
Опашки пред "Социално подпомагане" в Хасково
Опашки се извиха пред хасковската дирекция „Социално подпомагане“ в първия ден от приема на заявления за отпускане на отоплителни помощи. Документи ще се приемат следващите 4 месеца, но много от хората побързаха да направят това още днес. Все още не е ясен размерът на помощта.



Излязоха резултатите от Националното външно оценяване в 7 клас
Излязоха резултатите от Националното външно оценяване в 7 клас. Кандидатстването в гимназиите и средните училища ще започне в понеделник на 8 юли. Тази седмица недоволните от оценките си ученици в Хасковска област могат да проверят работите си в ОУ „Шандор Петьофи“.




Двама младши съдии и младши прокурор встъпиха в длъжност в Хасково
Двама младши съдии и младши прокурор встъпиха в длъжност в Хасково. Те положиха клетва и подписаха клетвени листове в присъствието на колеги и съдебни служители.



Новият български патриарх Даниил е роден и израснал в Смолян
Новоизбраният български патриарх Даниил е от Смолян. Завършил е средното си образование в родопския град и след това заминал да учи в София. Достига до най-високия духовнически сан. Отец Димитър Михайлов е имал няколко срещи с него вече като Видински митрополит.



Близо 80 души в Кърджали се възползваха от безплатните скринингови изследвания на БЧК и РЗИ
Засилен интерес към безплатните скринингови изследвания, част от съпътстващите мерки към хранителната програма от Европейския социален фонд, отчитат от БЧК в Кърджали. Кампанията се проведе съвместно с РЗИ в рамките на пет дни.



Студентският театрален фестивал „Сцена на края на града“ 2024 излъчи своите победители
Студентският театрален фестивал „Сцена на края на града“ 2024 излъчи своите победители. Тази вечер се играе последната постановка от осемдневния маратон на студентите, завършващи театрално майсторство от висшите театрални училища в страната.



Множество отличия спечели ансамбъл "Китна Тракия"
Куп отличия спечели представителният ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“. Наградите са от 16-тия Европейски шампионат по фолклор „Еврофолк 2024“. Формацията е заслужила златен медал в своята категория, както и специалната награда.



В Кърджали се състоя Национален тракийски събор
За поредна година в Кърджали се състоя национален тракийски събор. Той се организира под егидата на Българския съюз на тракийските организации и Тракийско дружество „Димитър Маджаров“ в родопския град.




Зала за трикинг отвори врати в родопското село Момчеловци
Десетки деца, младежи и техните родители от цялата страна се събраха за откриването на първата не само в България, но и в Източна Европа зала за трикинг. Тя се намира в село Момчиловци и е дело на младия Мартин Друмев. Залата беше открита с родопски каба гайди, като Друмев беше един от гайдарите.



Григор Димитров започна с победа на "Уимбълдън"
Григор Димитров започна с победа на "Уимбълдън". Днес хасковлията постигна успех над сърбина Душан Лайович. Българският тенисист спечели мача с 3:0 сета.




Мария Колева и Габриела Кирева с титли на ДЛП по вдигане на тежести
Три титли, два сребърни и два бронзови медала в двубоя. Това е равносметката за хасковския клуб по вдигане на тежести от държавния шампионат.



Анна- Мария Петкова с титла в многобоя на Националния шампионат по лека атлетика
Анна- Мария Петкова с титла в многобоя на Националния шампионат по лека атлетика. Тя е първа при девойките под 16 години.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 03 07 2024
Новини 03 07 2024
преди 22 часа
Новини 02 07 2024
Новини 02 07 2024
преди 1 ден
Новини 28 06 2024
Новини 28 06 2024
преди 5 дни
Новини 27 06 2024
Новини 27 06 2024
преди 6 дни
Новини 26 06 2024
Новини 26 06 2024
преди 1 седмица
Новини 25 06 2024
Новини 25 06 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини