От х:

Днес в x:

Новини 28 06 2024

  • 00:00, 28 юни 2024 г.
  • 1483
  • 0
  • 2
Мехмед Атаман: Приоритет в работата ми ще са местният бизнес и инвестициите
Новият областен управител на Хасково Мехмед Атаман встъпи официално в длъжност. Той наследява поста от Гинка Райчева, която беше ръководител на администрацията в продължение на 11 месеца.



Ресми Мурад пое поста областен управител на Кърджали от Никола Чанев
И в Кърджали новият областен управител встъпи в длъжност. Ресми Мурад беше назначен преди дни с решение на Министерския съвет.



Възрастни и болни хора чакат с дни пред ТЕЛК-а в Хасково
Възрастни и болни хора чакат с часове и дори дни пред ТЕЛК-а в Хасково. Някои са изминали стотици километри, за да подадат документи в Регионалната картотека на медицинската експертиза. Причините за опашките са две: дигитализация на системата и липсата на кадри.



88-годишната Мария Тодорова от Хасково е поредната жертва на телефонна измама
Нова ало измама на възрастна жена в Хасково. 88-годишната Мария Тодорова даде всичките си спестявания на непознат мъж. Вижте какво разказа жертвата пред нашата камера.



Общо 720 000 лв. кръвнинa за убийство поиска семейството на 4-годишно дете
720 000 лв. кръвнина поиска семейството на 4-годишния Яшар, който беше убит преди две години. Обвиняем за жестокото престъпление е пастрокът му – 48-годишният Генджебай Мехмед. На днешното първо заседание защитата поиска делото да бъде върнато за ново разследване, но хасковският Окръжен съд отказа това.



Екстремален риск от пожари в област Хасково през следващите 3 дни
Екстремален риск от пожари е обявен за територията на цялата област Хасково от днес до неделя. Предупреждението е разпратено до всички кметове на общини в региона. Забранени са: паленето на огън на открито, почистването на дворове и градини с палене, както и приготвянето на зимнина с огън на открито. От Пожарната напомнят на всички граждани, шофьори и земеделски стопани да не изхвърлят незагасени цигари и други лесно запалими изделия.




Общинският съвет удостои със званието "Почетен гражданин на Смолян" трима видни родопчани
Георги Милушев, проф. Ружко Челебиев и посмъртно Апостол Кисьов бяха удостоени със званието "Почетен гражданин на Смолян". До решението се стигна след петчасово заседание на Общинския съвет.




Нови атракции за туристите подготвя община Мадан
Нови екомаршрути и туристически атракции подготвя община Мадан за гостите, посещаващи района. Предстои обновяването на няколко римски моста и реставрацията на стара воденица в района на селата Букова поляна и Буково.



Ученици от Кърджали отправиха послания за борба със злоупотребата и трафика на наркотици
Възпитаници на училищата в Кърджали отправиха послания за борба със злоупотребата и трафика на дрога. Инициативата е на Общинския съвет по наркотични вещества и е посветена на 26-ти юни - Международния ден за борба с наркоманията.




Започва "Лято в библиотеката" в Хасково
Прочит на приказки, срещи с различните професии, игри и ще много забавления ще бъдат организирани в тазгодишното издание на „Лято в библиотеката“ в Хасково. Официалното откриване ще се състои на 3 юли в детския отдел на РБ “Христо Смирненски“.



Хоров концерт в Хасково за 90 г. от рождението на диригента Боян Боев
„За хер Боев с любов и песен“ – това е мотото на хоровия концерт, посветен на 90 години от рождението на диригента и почетен гражданин на Хасково Боян Боев. Той ще се състои на 10 юли в залата на Младежкия център. Организатори са Община Хасково и Сдружение „Орфей 1977“.



Втора поредна титла за Мария Колева
Втора поредна титла за Мария Колева. След като вчера хасковлийката стана шампионка при кадетките, днес триумфира при девойките на държавното първенство по вдигане на тежести. Колева спечели титлата в категория до 55 килограма.



Георги Иванов все пак може да участва на Олимпиадата
България получава още една виза в класическата борба за Олимпиадата в Париж. Има възможност квотата да получи Георги Иванов.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Категории

Последни новини