От х:

Днес в x:

5 османски колони натъркаляни в Бисер. Кърпят улиците със студен асфалт. Преглед на регионалния печат

5 османски колони натъркаляни в Бисер, пише в заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е водеща на 2 страница. Освен станалата известна подпора на свинарник, останалите 4 били в различни краища на селото. Те не представляват особена ценност за археолозите, по тяхно мнение става дума за надгробни колони. Преди Освобождението Бисер е било изцяло турско село.

Кърпят с 20 тона студен асфалт зимните дупки, челно заглавие на първа страница в броя. Един тон от тази смес струвал 400 лева, за разлика от стандартния – 120 лв. Напролет асфалтовите бази ще заработят и ще преасфалтираме спокойно, казва шефът на „Екопрогрес” Коста Сарджев.

38 ученици отпаднаха заради немотия, друг акцент от 1-ва. Данните са от инспектората по образование и се отнасят за първия срок. Общо 97 са отпадналите от клас, най-много – 22-ма, са деветокласници.

Разбиха наркогрупа, пренасяла хероин за Италия, водещо на 3-та. Четирима мъже са в ареста след операция на антимафиотите. В петък в съда вероятно ще се гледа мярката им за неотклонение.

Регионът – с най-много земи в Натура 2000, акцент от 4 страница. Собствениците на такива площи ще си разделят 3 млн евро, допълва изданието.

Пак очерниха „Ботев” под Ямача, водещо заглавие на спортната страница. Става дума за билбордовете на футболния клуб, които отново били залети с черна боя.

Водата в Димитровград скача с 5 стотинки, ако вдигнат тока, заглавие на интервю с шефа на ВиК Димитровград Станимир Евтимов – на 6 страница.

 

Безводие мори „Червена стена”, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. С бидони и мокри кърпи се поддържа хигиената в кварталната детска градина, допълва изданието. Според съкварталците водата спирала през ден. Шефът на район „Хасково” във ВиК Иванко Милушев пък бил изненадан от информацията. Според него там водата е спирала инцидентно заради аварии. Той допълва, че сградите в квартала би трябвало да имат предписание за допълнително повишаване на налягането, което е задължение на собствениците. Иначе кварталът наистина бил проблемен и най-труден за водоснабдяване.

Разбиха хероинов канал за Италия, анонс над главата и водещо на 3-та. Става дума за заловената банда наркотрафиканти.

С 1.6 млн. лв. Харманли прави център за биомаса, челно заглавие на 2-ра.Това било заложено като приоритет в строителната програма на общината за годината.  

Паркингът до XXI в. работи само през деня, друго заглавие от 3-та. Достъпът до него вече ще е свободен в неделя.

Фирми си търсят 32 млн. лв. от длъжници чрез съда, темата на 4 страница. Данните са от годишния отчет на районния съд в Хасково. Според тях натовареността на най-големия първоинстанционен съд в областта се е увеличила, 6170 са образуваните само през 2011-а дела.

Живка Жекова вади от стреса 24-ма от с. Бисер, заглавие на интервю с психоложката, на стр. 5.

Божидар Даскалов – ВИП гост на женско парти, акцент от 8 страница. Поетеси и любители на поетичното слово вчера отпразнували 8 март в местно кафене, гост им бил актьорът Божидар Даскалов.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини