От х:

Днес в x:

Съдът остави в ареста двама похитители, третият пусна срещу 2000 лв.

Тримата похитители - Альоша, Кирил и Калчо в съда

Двама от циганите, които отвлякоха и пребиха 26-годишния Ганчо Стефанов – Альоша Динков и брат му Калчо, остават в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“. Третият от бандата, който бе арестуван с тях – Кирил Йорданов, излиза на свобода срещу гаранция от 2000 лева. Това реши днес хасковският окръжен съд.

Срещу тримата е повдигнато обвинение в отвличане. На 24 февруари те тръгнали по следите на 16-годишната дъщеря на Альоша – Зорница, която била забягнала същия ден с Ганчо.

Това не било първи опит на младия мъж да отмъкне Зорница за булка. Първият път обаче се разминало само с разбиване на къщата му в Раднево, откъдето са всички участници в последвалия екшън.

На 24 февруари обаче двойката се скрила при роднини на Ганчо в Симеоновград. Тайното им гнездо било открито и нападнато от петима, сродници на разлютения баща Альоша. Те млатили с бухалка злощастния жених, а бащата го ръгнал два пъти с ножа в бедрото. После го метнали в багажника и поели към Гълъбово, защото тамошната полиция го издирвала заради първия път, когато си крадял булка.

И тримата обвиняеми имат зад гърба си присъди, а Альоша дори все още бил в изпитателен срок от предишно осъждане. Всички те обаче били условни и никой от тримата не е лежал в затвора, стана ясно днес в съдебна зала. Според магистратите участието на Кирил в жестокия побой над отвлечения не е съвсем безспорно. Безспорно е обаче участието му в групата, извършила отвличането. Затова съдът му определи и по-лека мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 2000 лева. Другите двама остават зад решетките с постоянна мярка „задържане под стража“.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини