От х:

Днес в x:

2 метра сняг блокират 5 пътища в областта

Хасковски шофьор се подготвя с вериги за пътуване извън града

Навявания, които са над 2 метра блокират пътищата в областта, съобщиха от областно пътно управление. Заради невиждани преспи изцяло е затворен пътя Харманли-Тополовград. „Всъщност път въобще не се вижда“ уточни областният шеф на АПИ инж. Живко Боговски. На същият хал са и пътищата от Любимец за голямата звезда и от Свиленград за голямата звезда. Пътищата за „изчезнали“ и между селата Студена и Левка, свиленградско и Щит-Маточина в тополовградско.

По останалите пътища в областта има сняг от 20 до 70 сантиметра и продължава да натрупва. Цялата налична техника на областното пътно е мобилизирана за чистене. Има много закъсали автомобили, включително и тирове. Заради това е издадена заповед, която забранява движението по републиканската пътна мрежа на камиони над 10 тона. Всички автомобили пък трябва да се движат с вериги.

Всеки водач има право да си сложи допълнителни приспособления на гумите, когато вали сняг, отговориха от пътното на въпрос дали вериги и шипове са разрешени из градовете. АПИ не отговаря за градските улици, но уточниха, че закона за движение по пътищата би следвало да важи и за градовете. Иначе в сухо време, шиповете например са изрично забранени.

Г.Христов

И друг хасковлия поставя вериги, макар и само за града
Минимум 20 сантиметра сняг има по хасковските улици
Денят за хасковските шофьори започна с утринна гимнастика

Хора, улици, автомобили
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини