От х:

Днес в x:

Хасковските пътища – чисти, другите общини висят с глоби

Боклуци има навсякъде, но не и в Хасково

Хасковските пътища са чисти, а на другите общини от областта не са. Това са заключенията на Регионалната екоинспекция които през целия месец януари е проверявала за замърсяване с твърди битови отпадъци по пътищата и наличие на нерегламентирани сметища около населените места.

Масираните проверки по пътищата са били разпоредени от министърът на околната среда и водите, уточняват от РИОСВ. След проверка на еко-инспекторите са съставени предписания на общините Стамболово, Маджарово, Кърджали, Минерални бани, Симеоновград, Свиленград и Любимец до края на март да почистят общинската пътна мрежа и да съставят годишен график за почистване от отпадъци на републиканските пътища в границите на населените места в съответствие с договореностите между АПИ и кмета на съответната община. На Община Харманли е дадено предписание да почисти нерегламентирано сметище около с. Бисер. Ако не бъдат изпълнени предписанията, следват глоби за общините от 2 до 20 хил лева.

Проверките се преустановени през февруари, понеже и да има отпадъци, те няма да се видят под леда и снега. Инспекциите се възобновяват през март.

За януари Екоинспекцията е направила 47 проверки и е наложила санкции за 43 000 лв.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини