От х:

Днес в x:

Доцент набира хасковлийки за преглед на АГ проблеми

доц. д-р Атанас Щерев

Бащата на ин витро технологията в България доцент д-р Атанас Щерев набира желаещи за преглед на гинекологични проблеми или дами искащи да опитат изкуствено зачеване. Основателят и собственик на най-старата ин витро клиника в България, „Доц. Атанас Щерев“ в София, анонсира намерението си да прави изнесени прегледи в Хасково още миналата седмица. Тогава бе сключено споразумение в този дух с ръководството на хасковската МБАЛ. Това е първа стъпка към изграждането на филиал на софийската болница в Хасково, в който двойки с репродуктивни проблеми могат да пробват ин витро технологията. В оптималната възраст, между 20 и 30 години, има 48 % шанс за успешно зачатие, даде надежда доцента. Междувременно той ще е на разположение за консултиране на тежки или завързани гинекологични случаи или нетипични заболявания.

Прегледите стават само по предварително записване на телефони 606 807 или 0882 981 512. За два дни вече са се записали 7 жени. Записването продължава до пристигане на доцента-15-ти този месец.

Преглед при хабилитирано лице/доцент или професор/ струва 40 лв, уточниха от ръководството на болницата. Таксата е изцяло за специалистът, болницата не взима нищо. Директорът д-р Славчо Близнаков е започнал преговори с другите софийски специалисти, някои от тях да сключат договор с Касата и прегледите им да са безплатни за здравноосигурените хасковлии.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини