От х:

Днес в x:

Оле за испанците в Eзиковата !

Йозлем вече е завъртяла главата на този мачо

Страстни испанки с гореща кръв вдигнаха адреналина на мъжката половина от хасковската езикова гимназия и заслужиха овациите на женската. Девойчета от 5-те испански паралелки в училището танцуваха във физкултурният салон в празника на испанската култура който се провежда за трета поредна година в гимназията. Ивета, Габриела, Дарина и Петя умело разкършиха снаги на латино музиката и пратиха в нафталина мита за неутолимо страстните испанки. Нашите със сигурност са ПО от тях. Червената пола на фламенко танцьорката Йозлем пък бе като покана за всеки матадор. Или бик.

Китаристи със сомбреро-та , мачовци с горещи сърца и истински испанец допълваха иберийският пейзаж в Езиковата. С дънки и маратонки, Кристиян Мартинс не изглеждаше по различно от подопечните си ученици. Не изглеждаше и много по-голям от тях. Учителят преподава испански в Хасково по между правителствена спогодба с Испания за обмен на специалисти.

Може би в негова чест, испанският бе доминиращия език в салона на училището, макар веселите момчета и момичета повече да се забавляваха с пропуските си в словото на Сервантес. Иначе испанският бързо набира популярност в Хасково и се изучава много сериозно от децата, похвалиха ги техните учители.

Освен гореща фиеста, момичетата от 9-ти и 10-те класове на испанските паралелки бяха организирали и кулинарна изложба от традиционни испански ястия. Вкуснотиите били приготвени лично и ръчно от девойките, а мъжете били привикани за дегустация. Ден по късно още се чувствали добре :)

Кулинарните изкушения ще се продават благотворително, а събраните средства ще бъдат дарени на дома за деца лишени от родителски грижи „Надежда“. От години Езиковата подпомага с повод или без, хасковските социални домове и редовно им гостува за празници и чествания.

Г.Христов

Испанките на езиковата засрамват оригиналите

Така действа испанския на хората
Изложба-базар за децата от "надежда"
Испанска салата за българска ракия/и/

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини