От х:

Днес в x:

Над 500 души охрана за изборите в Смолянско

Комисар Кирил Хаджихристев е председател на Регионалния щаб за охрана на изборите в Смолян

ОД МВР Смолян е предприела редица мерки, за да протече изборният ден без инциденти и проблеми., както и за осигуряване на реда и спокойствието.

 

Органите на МВР в област Смолян ще охраняват 269 избирателни секции и 10 Общински избирателни комисии, а за охраната им ще бъдат ангажирани около 500 служители, 400 от които от ОД МВР  

Секциите ще бъде поети за охрана от 18.00ч. днес – 22 октомври и ще продължи до приключване на изборния ден и предаване на изборните материали в Общинските избирателни комисии.

На всички 269 избирателни секции са извършени охранителни обследвания от полицията и пожарната, а за констатираните пропуски са уведомени съответните общини.

Вчера са запечатани всички складове съхраняващи взривни вещества, средства за взривявания и оръжия до приключване на изборния ден.

Представители на ОД МВР са били  на инструктивното съвещание, организирано от ЦИК с членовете на ОбИК и администрациите по въпросите свързани с предстоящите избори.

Със заповед на директора на ОД МВР Смолян комисар Кирил Хаджихристев е създаден Регионален оперативен щаб за управление на силите и средствата за осигуряване на обществения ред и сигурността по време на изборите, а работата му ще продължи и в деня на вота-23 октомври.

Ръководител на щаба е Директорът на ОД МВР, а като членове са включени началника на ОУ “ПБЗН” – Смолян и представител на РДГП – Смолян.

Графици за постоянно дежурство са изготвени в прокуратурите, за да се реагира незабавно при всеки сигнал за нарушения. така че ще може незабавно да се реагира на всеки сигнал за нарушение на изборния закон или нарушение на изборните права на гражданите.

От РУП са направени предложения до десетте общини в областта да издадат заповеди за забрана за сервиране и продажба на алкохол в изборния ден.

От 12:00 ч. на 3-ти октомври в МВР работи денонощна открита линия за подаване на сигнали и информация за нарушения, възпрепятстващи изборния процес:

Ø      Тел.: 02/982-22-32

Ø      Факс: 02/982-56-46

Ø      E-mail: Izbor@mvr.bg

Ø      Сигнали гражданите могат да подават и на тел. 112

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини