От х:

Днес в x:

Пътят към Пампорово окаян-заплашвал туристическия сезон

Председателят на Регионалната туристическа асоциация „Родопи“  Панталей Мемцов изказа сериозни притеснения от лошото състояние на пътя за курорта Пампорово в отсечката от с.Проглед и недовършения ремонт на отсечката Чепеларе- Асеновград.

Според него пътищата са в ужасно състояние, което заплашва зимния сезон, а достъпността е най-важния фактор за развитие на туризма.

На среща с бизнеса, кандидатът Дора Янкова сподели притесненията на туристическия бранш и се ангажира да направи запитване за ремонтните дейности, които могат да се отразят зле на комуникацията  на цялата област до следващото лято. Янкова увери, че в новия мандат заедно с община Чепеларе ще се разработи интегриран проект за нови улици, паркинги, изграждане на спортни площадки и атрактивно улично осветление, за да може Пампорово  да става все по-привлекателен. Към момента община Смолян е свършила своята работа в Пампорово, асфалтирайки цялостно пътя до кулата Снежанка.

Бизнес групи, научни звена, общински съветници и експерти от администрацията, ще бъдат част от Обществен консултативен съвет по икономика, който предстои да се сформира. Идеята се постави на дискусия с представители на бизнеса, браншови организации, сдружения и камари на малкия и среден бизнес в Смолян и района.

Кат начало ще бъде направен анализ за възможностите на региона в различни сфери на бизнеса, а в последствие ще се създаде и звено, което  ще получи средства от бюджета на общината, без да се изземват функции на отделните камари.  

Идеята беше представена от кандидата за кмет на БСП Дора Янкова, която заяви, че бизнесът трябва да има възможност да използва местен финансовия ресурс. Според  Янкова е нужно консолидиране, тъй като втората вълна на кризата, която върви в Европа ще е още по-жестока. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини