От х:

Днес в x:

Дай лапа с отворено писмо до Росица Янакиева

Председателят на сдружението - Антоанета Ваташка

Отворено писмо, адресирано до Росица Янакиева, изпрати сдружение „Дай лапа“ до perunik.

Госпожо Янакиева,

На дебата пред ТВ 7 ви зададох ясен и отчетлив въпрос , който Вие се направихте,че не чухте. Затова ви питам отново- при представянето си казахте, че от 16 години сте в управлението на този град. От 11 години съществува изолатор за бездомни кучета в кв. Кристал и 10 от тези години обслужването му се осъществява от Цветкови- баща и син, потомци на Ваш партиен другар.

Имам официален документ от Вашата администрация, че през този период са умъртвени над 6000 бездомни кучета. А неофициалният има брой остава неизвестен…

В тази връзка имам няколко въпроса към Вас:

  1. Колко струва на пернишкия данъкоплатец смъртта на тези кучета? Не Ви питам за цената на живота, защото знам, че за Вас животът на тези осъдени души не струва нищо. Или той се измерва с финикийски знаци? Ако е така, значи най-искрено Ви съжалявам!
  2. Какво се крие зад 11 хиляди лева месечно, които редовно превеждате на гореспоменатите, които вече смениха няколко фирми, за да са „законни“?
  3.  Ако това са кастрации, къде са кастрираните кучета?  При такива суми трябваше вече да са кастрирани всички бездомни и дори много домашни кучета, които са първоизточник на бездомните.
  4. Къде изчезнаха всички кастрирани кучета от нас и „Четири лапи“?
  5. Къде са всички кучета, които са изчезнали от улицата, защото ние знаем, че приютът е почти празен?

Що се отнася до годината, в която ние отговаряхме за тази дейност- ако ние имахме някаква грешка (финансова, законова или техническа), Вие можехте да ни отстраните веднага. Провокациите Ви бяха безброй, ежемесечно свиквахте пресконференции. Най-важният проблем тогава бяха бездомните кучета и ухапаните хора, впрочем в момента ухапаните не са намалели, но за Вас това май вече не е проблем. Минималните суми, които трябваше да ни изплатите, се бавеха с месеци и дори до момента ни дължите 9 хиляди лева, които даже съдия изпълнител не може да вземе от Вас.  Чудех се, защо тогава ни тормозехте толкова и отклонявахте вниманието на хората от другите проблеми. Сега обаче, разбирайки за далаверите и злоупотребите на Вас и Вашите приближени, знам защо е било всичко това.

Мили съграждани,

Вие, които съчувствате на нещастните бездомници и сте против безсмислените им убийства, а също и Вие, които се страхувате от тях, моля, гласувайте разумно. Гласувайте против Янакиева, защото тя дори не се опита да реши проблема. Вярвам, че Вие сте интелигентни и добри хора и Ви е безпределно ясно, че убийството не е решение. Единственото решение е масовата кастрация, включително и на домашни кучета, строги санкции срещу безотговорните стопани и масова регистрация с трайна маркировка (не с медальон, с който можеш да смениш много на брой кучета).

Настоявам при ревизията на обществените поръчки,финансовият министър Симеон Дянков да обърне внимание и на тази дейност.

Антоанета Ваташка

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини