От х:

Днес в x:

Янакиева и Матев спечелиха дебата

Янакиева се оказа най-обиграна политически и реално успя да обсеби дебата в своя полза. Соколова и ГЕРБаджиите от агитката подпомогнаха това. Просто беше интересно да наблюдаваш как всяка нападка се превръщаше в позитив за сегашната кметица. Соколова не е за дебат, липсва й борбеност, а и остроумието да измисли на момента какво да отговори. Тя беше малко като наизустена фраза.
 
Другият образ, който осребри дебата в своя полза, беше Матев. Той също извъртя към себе си факта, че не го поканиха. Две-три изречения, но нацелени, точно където трябва разбиха статуквото. Просто тоя човек изпъкна над другите в тоя момент. Първо, подсказа че циркът на сцената е фарс, и добре че не е бил там, защото щеше да прилича на тези другите двама Ваташки и зъболекаря, които стояха като излишни и наказани. Ваташки тотално разби представата на хората за Атака - тоя няма нищо общо в изказа и решителността с неговия лидер Сидеров. Нувероятно как Павлов получи такъв висок вот с есемеси - явно е хванал симпатизанти да цъкат по телефоните. Въпреки, че бе малко по-активен от безгласния Ваташки, Павлов с нежния си, безсилен тон, и пораженческа интонация въобще не би спечелил образ на лидер. Толкова ли нямаха в СДС сдабилни мъжкари.
Още нещо за Матев само. Толкова добър ПР си направи, че никой не е допускал как добре ще си пасне винкела с тенденциозността на ТВ7(телевизия на Доган, май). Само дето трябваше и да тропне с железото по главата Бареков, та да не баламосва толкова народа. Вече Ники Дудука ще е Ники Винкело. Голяма четка за неко ще е една такава промяна в прякора.
За да завърша палитрата на днешния дебат - агитките. Тази на БСП беше по-мощна, по-организирана и макар и с помощни средства, надвикваше Гербаджиите. Мацката с цветята за Янакиева в контраст с изхулиганилия се Пламен Борисов - няма сравнение. Пък и Соколова поне да бе получила цветенце. Големи кавалери, няма що.
А, и още нещо за Матев, хрумна ми по повод на шумните агитки на двете партийни централи! Той беше единственият пред когото агитките замлъкнаха. Сякаш му признаха смразяващ респект. Шапка му свалям за това. Кой знае, ако някой ще поднася изненада на тези избори ще е той.
Ако тряба да измислим мото на този дебат, той трябва да е "Пред винкело сите сме равни".
Другите образи в цялата тази картинка, които ме грабнаха, бяха дедото от Тракийските дружества, който зададе болезнен въпрос и за Янакиева и за Соколова, а те го отсвириха - мърсотията на Стомана, която трови народа в Църква (не само там). Доста приспан въпрос - ако може да не се задава, ако се зададе, дай да го покрием измежду другите! Най-голямото предприятие в региона дали не спонсорира и едните и другите, за да не го закачат?
Две муцуни кукумявки, пък, се разлаяха за кучетата. Не разбрах кой крив, кой прав, обаче ми приличаха да едни кокошки от едно старо предавене "Голямата уста".
 
А Бойко, всъщност, за какво дойде в Перник? - да спасява рейтинга на Соколова ли? Май ГЕРБаджии започнаха да се усещат, че инерцията им доста забави ход. Това е новината от днешния дебат - много ниска подкрепа за ГЕРБ. Да, освен лозунга за винкело, другият провокиращ такъв беше "Целувката на Бойко с кметицата" - плакат 2 квадрата. Вялно ли е равенството в Перник: ГЕРБ=БСП? Любопитно е да се развие въпросът и да се потърсят още симптоми, нали?

Анонимен коментар

Източник: ipernik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини