От х:

Днес в x:

Емил Христов: „Решенията трябва да се взимат с допитване до хората, за да са целесъобразни и в интерес на обществото“

Емил Христов е бил дългогодишен секретар на "Съвета за сигурност" при Община Перник, началник на отдел "Кризи и ОМП". Завършил е Висше военно училище и следдипломна квалификация по "Икономика на сигурността" в УНСС.

През 1992-ра година е създал сектор „Отбранително-мибилизационна подготовка в общината“, а през 2000-та година и в новосъздадената областна администрация. Офицер е от Българската армия със звание полковник, бил е и командир на поделение. Семеен е и има две деца.

„Ако стана общински съветник, ще направя така, че да възстановя на необходимото ниво сферата, в която съм специалист. А именно – подготовка на общината във военно време, която сега клони към нулева“, казва Христов, който е кандидат за общински съветник, подкрепен от ПП „Другата България“.

Ще се опита да възстанови и дежурните към общински съвет за сигурност като призвани за осъществяване на денонощно дежурство за оповестяване на работа във военно време. „А не както са сега –сотаджии и пазачи“, допълва Христов.

„В продължение на 5 години се опитвах да вразумя управниците, че трябва да се спрат неправомерните харчове“, казва той и дава пример. „Ежегодно в областта се хвърлят на вятъра от 5 до 8 хил. лева за т.нар. обработки на индивидуални средства за защита (бел. ред. каквито са противогазите) „, разказва Христов. По думите му, тези средства, с които разполага Перник сега, са произведени преди повече от 20 години, а срокът им на годност е 10. „Изразходват се толкова много средства за нещо безсмислено, а така се заблуждават и гражданите, че могат да разчитат на такава защита“, казва Христов и допълва, че тези пари могат да се харчат за детски градини или училища.

Училищата, по думите му, са ремонтирани от едни и същи фирми и то без никакво качество в резултата. Грижата за най-малките в града, според него също е на лошо ниво. „Нищо не се е променило в детската кухня през последните 30 години. Храната се разкарва с бусове, разлива се директно от колите, което е абсурд за 21-ви век. По добре щеше да е да се осъвремени детската кухня, отколкото да се прави ремонт на кметския етаж в общината“, категоричен е Христов.

Сред най--големите проблеми на Перник според него е безработицата. „Нищо не се прави за заетостта тук, а дори и малкото неща, които работят , може да спрат, защото общината няма виждане и желание за промяна на статуквото“, смята Христов.

По думите му, след като е обиколил страната, е стигнал до заключението, че по –безперспективен и мръсен град от Перник няма. „В момента в града е останала само общинската администрация и Перник съществува благодарение на София“, казва Христов.

Твърди и, че не харесва нито стила, нито метода на работа на досегашния кмет и допълва: „От общинската администрация се махнаха кадърни хора, а на тяхно място бяха назначени комсомолците от 80-те години“. „Питам, това ли е елитът на Перник? Тези,  които сега заемат ръководни длъжности в общината,  са само партийни дейци“, казва Христов. По думите му, всичко в общината се решава еднолично и за лична изгода, без ни най-малко да се разбират нуждите на перничани.

Казва, че ако стане общински съветник ще се бори именно за промяна в тази насока. „Всяко едно решение трябва да се взима с допитване до хората, за да се знае дали е целесъобразно и дали е в интерес на обществото“, допълва той.

„Дразни ме безхаберието на общинската и областната администрация. Забравят, че хората са ги избрали, за да работят за тях“, възмущава се Христов. Според него трябва да има прозрачност във всичко, което се прави в общината и най-вече за финансите, за да не затъва тя в дългове, които друг, невинен, да плаща. „Трябва да се знае кой за какво отговаря, да няма партийни назначения и измислени длъжности“,категоричен е кандидатът за общински съветник.

Недоволства и от това, че наши пари се харчат за скъпите кампании на кандидат-кметовете. „С тези пари можеше да се нахранят бедни или да се дадат за болни деца. Явно обаче тези политици нямат морал“, смята Христов. Затова и е категоричен, че трябва да се внесе нов морал в средите на съветниците и те да са отговорни към тези, които са ги избрали.

„Трябва да се направи и преглед на общинските фирми и да се види защо не те, а частни фирми изпълняват обществени поръчки „, казва той.

„Призовавам хората да не вярват на празни обещания, а да дадат гласа си за човек, който го заслужава. Изберете човек, който ще Ви чува и за когото Вашето мнение ще е важно“, казва Емил Христов.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини