От х:

Днес в x:

Тихомир Тихомиров: „Имам свежи идеи, за които никой не се е сетил или никой не е имал смелост да предложи“

В момента Тихомир Тихомиров работи като Академичен координатор за The Univerisity of Sheffield в България и преподава маркетинг мениджмънт и оперативен мениджмънт по една от програмите на университета. Магистър е по Бизнес администрация.

Твърди, че именно образованието му го е изстреляло високо в неговата кариера. „Според мен е грешка, че в България не се разсъждава като в чужбина и родителите не мислят за образованието на децата си още със самото им раждане“, казва Тихомир. По думите му, именно образованието и специализацията в чужбина могат да доведат до успеха на всеки млад човек.

Специализирал е в чужбина и е имал възможност да остане там, но решава да се върне в страната си и точно това го свързва с идеите на ПП „Другата България“. „Останах тук заради социалната отговорност, която имам и заради близките си“, разказва Тихомир. Твърди и, че не е патриот. „Всъщност, ако броим желанието ми да подобря положението тук с въвеждането на чужди практики, значи май съм патриот“, допълва той.

Посочва и пример за такава практика- електронната община, каквато вече има в Англия и Швейцария. По думите му, по този начин се улесняват и гражданите.

Смята и, че хората трябва да се върнат в Перник. „Това има как да се случи с привличането на инвестиции, така ще се създадат и работни места“, предлага Тихомир. Според него, освен работа за младите перничани, трябва да има и повече възможности за забавление. „Може да има повече спортни зали или клубове по интереси за младите, защото това липсва в момента в Перник“, казва кандидатът за общински съветник.

По думите му, на общината й и трябват млади хора , специалисти в сферата си, дори и нестандартно мислещи. „Аз имам свежи идеи, за които никой не се е сетил или никой не е имал смелост да предложи. А ако стана общински съветник, моят глас ще може да се чуе и ще бъде важен за вземането на решения“, казва Тихомир и твърди, че винаги носи отговорност за решенията си.

„Готов съм да стана общински съветник, но не на всяка цена“, категоричен е Тихомир. Разказва, че много обича работата си и да работи пълноценно. Пълноценна обаче трябва да е и почивката. „В свободното си време практикувам любимия си спорт- изтягане на канапе“, шегува се той и допълва, че много обича да гледа Формула 1 с приятели.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини