От х:

Днес в x:

ПМГ: Усилия от две години се решиха за два месеца

Губернаторът Ирена Узунова връчи документите за собственост на И.Д. кмет на Хасково Нели Станева

За няколко месеца се придвижи проблем, по който се работи от две години. Това заяви изпълняващият длъжността кмет на община Хасково Нели Станева на днешната церемония в ПМГ Хасково, на която тържествено бе прехвърлена сградата на гимназията от държавно в общинско владение. Проблемът със собствеността е от години и въпреки усилията на местната власт не бе придвижен и на милиметър. С мощната подкрепа на хасковските депутати, от това лято се стартира процедурата по прехвърляне на собствеността от държавата на общината и вече няма пречки да се кандидатства по програми за енергийна ефективност. ПМГ е единственото училище в града което още е на дървени дограми, няма саниране, а санитарните възли са от десетилетия.

Символичното „връчване“ на собствеността бе извършено днес от губернаторът Ирена Узунова. Пожеланието бе гимназията да успее успешно да се обнови и модернизира. На ръководството на ПМГ Узунова подари мистрия. За да търси след време сметка от кмета, който и да е той, какво е направил по жизненонеобходимият ремонт. Бенефициент на бъдещи проекти за модернизация може да бъде само общината.

Първото нещо което трябва да се направи е да се ремонтира течащият покрив. Изолация, дограми и нови тоалетни, изредиха запаметените наизуст проблеми, учителите. Разрешаването им засега е отложено за следващата година. През тази година в Хасково не бяха привлечени пари по националните програми за енергийна ефективност.

Г.Христов

Символичният подарък-мистрия
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини