От х:

Днес в x:

Строят улица в нищото

С нова улица в нищото ще се сдобие скоро Перник. Тя се намира точно зад т. нар. „Розов блок“ в центъра на града. Доскоро на мястото на новата улица имаше къща, а зад нея храсти и на практика нищо, разказват живущите в блока. Проблемът им започва, когато за да се построи улицата са махнати стълбите от тяхната обща тераса, които водят към задната страна на блока.

„Контейнерите за отпадъци се намират отзад и на практика трябва да мина през Търговска с боклука, за да мога да отида отзад и да го изхвърля“, оплаква се перничанка. „Искаме си стълбите!‘, скандира междувременно през прозореца си възрастна жена, живееща в блока. Бабата е на около 90 години и за нея едно такова обикаляне ще е още по-трудно, разказват жители на розовия блок. Но имат и други притеснения.

Макар и малка, улицата гарантира ежедневно минаване на автомобили точно под прозорците им и освен с изгорелите газове на колите ще трябва да свикват и с шума. Не могат и да използват паркинга зад блока си, тъй като е винаги пълен с автомобили на гости на близкото заведение. Има и нов строеж точно до улицата, който най-вероятно отново ще е заведение и паркингът съвсем ще се препълни. Притеснява ги асфалтът, който по време на полагането си ще има вредни изпарения и то отново под прозорците им. „Освен това тук винаги спират автомобили, дори и не е ясно как ще може да влезе кола в тази улица, а да не говорим и как ще може да излезе заради тясното пространство“, разказват още живущите в блока.

И в крайна сметка, единствената им молба е поне да им върнат стълбите.

От общината обещаха, че стълби ще има, но те ще бъдат направени в другия край на терасата, а не там, където са били досега. За улицата обясниха, че е част от стар план и същевременно ще бъде дарение на общината от хората, които строят до блока. Улицата ще бъде асфалтирана и вече е подготвена за това, обясниха още служителите в общината, след което тактично ни отпратиха с обяснението, че сме им отнели прекалено много време да ги занимаваме с „дребните проблеми“ на перничани.

Тук са били стълбите зад блока
Бъдещата улица
Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини