От х:

Днес в x:

Борислава Елинчова: Дайте път на младите, защото те са бъдещето

Борислава е най-младата детска учителка в Перник. Тя е едва на 26 години и работи в детската градина в Тева по професията, която винаги е искала да практикува.

„Много обичам професията си и децата ме приемат много добре, защото това, че съм на тези години, ме прави по-близка до тях“, разказва с усмивка Борислава. И допълва, че за да грабнеш вниманието на 5-годишните малчугани, трябва да се държиш с тях като с големи хора.

Борислава Елинчова е и един от кандидатите за общински съветници на ПП „Другата България“.  Завършила е Педагогика и магистратура по Публична администрация и управление на човешките ресурси.   „Да съм общински съветник не ми е болна амбиция, но мисля, че имам с какво да съм полезна на града, особено на младите хора“, казва Борислава и е категорична, че трябва да се дава път на младите.

“Омръзна ми, ние младите да сме оставени на заден план и да сме недооценявани заради възрастта си“, възмущава се Борислава  и одобрява именно това, че „Другата България“ е решила да работи с млади хора, специалисти в сферата си.

А проблемите на младите хора в Перник според нея не са никак малко. „Проблем е най-вече липсата на работни места и ниското заплащане в града“, смята Борислава. Голям минус на града ни в момента  според нея е и липсата на забавление за младите. „За съжаление в София те намират всичко това- и работа, и забавление. Там имат възможност да работят и знаят за какво дават труда си“, казва младата перничанка.

Разказва ни и какво според нея трябва да се промени в Перник, за да е градът по уютен за най-малките му жители. „Децата имат нужда от място за игра, от поддържани паркове и годни за употреба люлки, защото сегашните са още от моето детство“, спомня си Борислава и припомня и на нас за зоологическата градина в пернишкия парк: „Ще е хубаво отново да има животни, защото не всички родители могат да отведат децата си до зоологическата градина в София“.

Освен люлките в парка, остарели според нея са и играчките в детските градини. „Живеем в 21-ви век и мисля, че е много полезно за децата в градината да има компютри. Те все пак израстват с технологиите и не бива да ги лишаваме от тях. Трябва да има и по-разнообразни школи по интереси за малките“, смята Борислава.

Разказва, че най- много обича децата, но и хобито си- да се среща с приятели. „В днешно време е все по-трудно да се срещаме с приятелите си, но аз успявам да се справя с организацията на едно такова събиране“, хвали се Борислава.  Обича също  театъра и киното,  и… съвсем тайно признава, че като всяка жена обича дамската си чанта.

Няма как един млад и интересен човек да не Ви стане симпатичен, нали?

 Гласувайте с бюлетина №10 и не забравяйте, че купуването и продаването на гласове е престъпление.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини