От х:

Днес в x:

Доган иска пак властта. Вестниците в неделя

„Стандарт": Доган иска пак властта

Лидерът на ДПС Ахмед Доган открито заяви, че неговата партия отново ще влезе във властта, съобщи БГНЕС. "Местната власт е школа за кадри за национални политици. Ние пак ще управляваме страната. Не е далеч времето, когато ще влезем в Европейската комисия - правителството на Европа", каза Доган. Той надъха своите с думите: "Голяма енергия сме! Мащабни сме, силни сме, но не забравяйте единството - това е темелът на нашата сила."

„Стандарт": Джон Димката се оказа Иван от София

Джон Смит от Нова Зеландия се оказа Иван Пейчев от София. В петък около обяд 35-годишният мъж хвърли 2 димки пред сградата на Народното събрание и беше задържан от гардове на НСО. У него беше намерен и сак с устройство, приличащо на бомба. Проверка на сапьорите обаче показа, че няма взривно устройство.
Пред полицаите мъжът обясни, че е Джон Смит от Нова Зеландия. МВР призова всеки, който го познава, да се свърже с униформените. Така в столичната полиция се обадили приятели, роднини и познати на мъжа, за да обяснят, че задържаният "атентатор" се казва Иван Пейчев и е от София. Той няма присъди и криминални регистрации и до този момент не е влизал в полезрението на полицията. Директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов разказа пред "Стандарт", че мъжът отказва да обясни защо е хвърлил димките пред парламента.

„24 Часа": Мятат граната в къщата на Бай Миле

Вдовицата на застреляния преди 7 години бос на СИК Милчо Бонев-Бай Миле Силвия Панагонова оцеля при бомбен атентат срещу къщата му.
Взрив, предизвикан най-вероятно от хвърлена през 3-метровия дувар граната, избухна 30 минути след полунощ в дома й на ул. "Босилек" 53 в столичния квартал Симеоново.
В 3-етажния луксозен дом Панагонова живее с двете си деца Милчо и Йоана. Нито децата, нито майка им са били вкъщи по време на атентата и не са пострадали, уточни полицията.

„Труд": 4 градуса утре, иде дъжд и сняг

През нощта вятърът и в югоизточните райони ще се ориентира от север. В цялата страна ще има валежи от дъжд. Минималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса, по високите полета - до 4 градуса, в София - около 5 градуса, съобщиха от БТА.
Утре ще бъде облачно с почти повсеместни валежи от дъжд, в планинските райони над 1500 м - сняг. Ще духа до умерен, в Източна България и силен, северен вятър.

 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини