От х:

Днес в x:

Холандски университет търси кандидат-студенти от Хасково

Шефката на хасковския филиал на колежа "Иком Интелект" представи холанския университет

Холандският университет Van Hall Larenstein ще представи своите специалности на бъдещите кандидат-студенти от Хасково на 10 октомври. За мераклиите да вземат тяхната диплома борсата ще отвори в Младежкия център от 15.30 до 18.00 часа. Това информира Дани Маринова, директор на хасковския филиал на колежа „Иком интелект“, който е представител на висшето учебно заведение в България.

Бакалавърските програма, които холандския ВУЗ предлага са „Международен бизнес и мениджмънт“, „Агробизнес и бизнес администрация“, „Технология на храните“, „Мениджмънт на околната среда“, „Мендижмънт на земите и водите“, „Горско стопанство“, „Мениджмънт на животновъдството“, „Мениджмънт на цветопроизводството“ и „Иновации в регионалното развитие“.

1 700 евро е годишната учебна такса за университета. Общежитието струва между 260 и 300 евро. За Храна и други разходи са необходими още 250-350 евро, каза Маринова.

За да облекчат финансово българските студенти, от Иком интелект им предлагат обучението през първите две години да се води от български преподаватели с годишна такса от 1 200 евро. С холандския университет вече е постигната договорка и това ще е възможно за специалностите „Международен агробизнес и търговия“ и „Агробизнес и администрация“.Догодина, след интервю на английски език, ще бъдат приети по 15 студенти във всяка от двете специалности. След 2 курс за 15 от студентите обучението ще продължи в Холандия, а всички ще получат диплом за „Финансов мениджър“.

Холандия е втората държава след Великобритания, която отпуска кредити за образование на български студенти. Условието да се кандидатства за заем е таксата да бъде платена предварително. Връщането на кредита започва две години след завършване на университета при 2.4 % лихва. Заема може да се връща в продължение на 15 години.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини